Reportage
Læsetid: 12 min.

På kulturmødet på Mors drømmer man om en minister, der ikke synes, det er synd for dem, der bor på landet

Hvad skal den nye kulturminister kaste sig over? Sætte ild i kulturdebatten, lade kulturen være i fred og lægge langsigtede planer? Besøge de underprioriterede kulturmiljøer? Holdningerne var mange under kulturmødet på Mors, da Ane Halsboe-Jørgensen gjorde sin entré
Lærke Høegh Sørensen, Jacob Dybdahl Cederholm, Morten Thinggaard og Tore Müller(A), fortsætter debatten efter en paneldebat over en øl og en portion gullasch.

Lærke Høegh Sørensen, Jacob Dybdahl Cederholm, Morten Thinggaard og Tore Müller(A), fortsætter debatten efter en paneldebat over en øl og en portion gullasch.

Magnus Hove Johansson

Kultur
24. august 2021

»Det er fint at indsamle data, men det er også vigtigt at anerkende kultur og dannelse som noget, der ikke kan måles og vejes,« siger den nye kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) på Folkescenen på Kulturmødet på Mors. Debatten går på forslaget fra Danske Kulturbestyrelser, KL, Dansk Erhverv, Center for Kulturevaluering ved Aarhus Universitet og Augustinus Fonden om at oprette et uafhængigt analyseinstitut på kulturområdet, der skal kortlægge kulturens betydning på både individ- og samfundsniveau.

Halsboe-Jørgensen er optaget af, at kulturområdet ikke reduceres til data, men at vi fastholder, at kulturen har en værdi i sig selv. Det udløser et stort bifald fra publikum.

Torsdag eftermiddag, blot tre dage efter, at hun har overtaget kulturministerposten fra Joy Mogensen, deltager Ane Halsboe-Jørgensen i en debat om kulturens værdi sammen med repræsentanter fra erhvervslivet, det politiske liv og uddannelsesinstitutionerne. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her