Fra arkivet
Læsetid: 2 min.

Sagen om Britney fik den lykkelige slutning, hendes fans har brug for – men det ændrer ikke systemet

Britney Spears’ far har meddelt retten, at han vil trække sig som bestyrer af popstjernens meget omstridte værgemål. Måske bliver Britney en dag helt fri, så vi igen kan tro på, at eventyrets tid ikke er forbi?
Sagen om Britney Spears og hendes far lugter lidt af slavelignende forhold, når man tænker på, at hun ifølge værgemålet har været for ustabil til at tage vare på sig selv, men godt har kunnet udgive adskillige album og taget på verdensturneer.

Sagen om Britney Spears og hendes far lugter lidt af slavelignende forhold, når man tænker på, at hun ifølge værgemålet har været for ustabil til at tage vare på sig selv, men godt har kunnet udgive adskillige album og taget på verdensturneer.

Ritzau Scanpix

Kultur
14. august 2021

I den popkulturelle sag, der minder allermest om Harry Potter versus Voldemort lige nu, har de gode vundet en stor sejr.

Historien om popstjernen Britney Spears, som i de seneste 13 år har været juridisk umyndiggjort og skullet aflevere al indtjening til sin far, har nemlig taget en ny drejning.

Faren, Jamie Spears, har ifølge blandt andre The New York Times anmodet retten om at fratræde som hendes formynder. 

Han har siden sangerindens overordentligt gennemfotograferede psykiske sammenbrud i 2008 været værge for den nu 39-årige datter under påskud af, at hun er psykisk ustabil. Værgemålet har betydet, at faren kontrollerer Spears’ over 60 millioner dollar store formue, og indtil 2019 kontrollerede han også hendes pas, hendes stemmeret, hendes arbejdsvilkår og -kontrakter samt hendes medicinske behandling. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Stella Lystlund

G. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.

"Sagen om Britney fik den lykkelige slutning, hendes fans har brug for – men det ændrer ikke systemet."
Citat Information

Det er muligvis korrekt. Men det ændrer heller ikke det faktum, at Britney ikke kan synge, uden en autotuner. Men alt er tilladt i "showbizz" og politik, som snart er det samme.

Her brugte man en smuk ung pige og gjorde hende til en stjerne ved at sætte hendes meget lille stemme igennem autotuner og diverse teknikker. Det var sexdelen, som solgte.

Vi har fået det fortalt for nyligt og det af en midaldrende dansk kvinde, som også elsker at vise sin krop frem, at det med at vise sin krop i bikini eller i gennemsigtige gevanter, bare symboliserer fremtidens frie kvinde.

Således må vi forstå, at det er en hver kvindes ret, at få implantater af al slags, indopereret eller at sende sin stemme igennem en maskine, fordi det sætter kvinden fri, alt fra kvinder i musik til kvinder i politik. Dette er angiveligt den største frihed en kvinde kan opnå, har vi fået fortalt. Det vidste jeg bare ikke. At mene noget andet kan man forstå er bagstræberisk.

Hvis alt dette er den ypperste frihed for kvinder, så må Britney op på scenen igen, iført så lidt som muligt og med sig bør hun tage sin autotuner. Nu bestemmer far ikke længere over pengene og derfor er mor glad. Nu kan mor også få del i pengene. Det kan sammenlignes med det at komme i Folketinget. Frit på alle hylder og bare politikeren selv får, så skidt være med de andre i Afghanistan, som hjalp Danmark engang. Mottoet er "jeg er mig selv nærmest".

Eva Schwanenflügel

At Britney kan synge eller ej er jo ikke den virkelige årsag til at hun er umyndiggjort, for det er vist ikke lige sådan at lukke for de poptøser/popdrenge, man ikke bryder sig om.

Det er værre, at man i det hele taget kan umyndiggøre folk i USA, hvis ellers man kan anlægge en sag og har én eller anden moralitetsklausul, eller masser af penge.

Hvert år bliver ældre mennesker umyndiggjort af smarte advokater, der fratager dem deres bolig og smider dem på plejehjem, de naturligvis selv har en indtægt af.
Det er ganske systematisk.

Desuden er det helt i skoven at umyndiggøre en voksen kvinde, der eventuelt har psykiske problemer.

Sådan noget har Margaret Atwood skrevet om i "The Handmaids Tale".

Eva Schwanenflügel

PS. Jeg giver dig ret i, at Pernille Vermund udnytter sine attributter til det yderste..

Stella Lystlund

G. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.

Kære Eva Schwanenflügel

Du har ret i din efterfølgende kommentar.
"Det er værre, at man i det hele taget kan umyndiggøre folk i USA, hvis ellers man kan anlægge en sag og har én eller anden moralitetsklausul, eller masser af penge."

Det er til gengæld ikke så nemt, at umyndiggøre ældre i Danmark, heldigvis.

Eva Schwanenflügel

Kære G. Gustafsdottir

Nej, heldigvis er det meget svært at blive umyndiggjort i Danmark.

Selvom en ældre har en værge til at tage sig af praktiske ting og penge, er vedkommende stadig myndig og kan for eksempel stemme.
Det er kun hvis folk fx er meget demente, de kan blive helt umyndiggjorte.