Kommentar
Læsetid: 6 min.

Søren Ulrik Thomsens nye bog demonstrerer, hvor rummelig litteratur kan være

Hvad kan man mon lære af en bog som ’Store Kongensgade 23’? Man kan i hvert fald lære noget om litteratur. Erik Skyum-Nielsen reflekterer over Søren Ulrik Thomsens nye essay

Illustration: Mia Mottelson

Kultur
27. august 2021

Der er flere udmærkede grunde til, at Søren Ulrik Thomsens nye bog, den lille Store Kongensgade 23 – med den ydmyge undertitel Et essay og med konstant fokus på et afgørende interval i hans liv – må forekomme væsentlig og vigtig at sætte i perspektiv. For det første kaster bogen gennem en direkte konfrontation med et stykke personlig historie lys over hidtil kun ret sparsomt belyste aspekter af et forfatterskab, som nu har udfoldet sig over fire årtier og hører til vor periodes mest bemærkede og beskrevne. For det andet leverer værket et yderst illustrativt eksempel på, hvordan skribenter i dag fornyer litteraturen ved selv at træde frem i deres tekster og lidt sloganagtigt udtrykt gøre backstage til frontpage.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her