Ugen på kulturgangen
Læsetid: 5 min.

Elvira Madigan var offer for partnerdrab, og Al Capone var (også) en familiemand

I denne uge har kulturgangen været optaget af en auktion over Al Capones indbo, en mindeplade over Elvira Madigan, men også kæmpet med den skamfulde følelse, der opstår, når man som forældre drømmer om, at den kinesiske centralkomité fastsatte skærmtiden
Kultur
3. september 2021
Al capone og sønnen Sonny.

Al capone og sønnen Sonny.

Chicago Tribune

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Jeg siger ikke, at jeg går ind for diktatur, men…

Er du under 18, gamer og bor i Kina, er det på tide at se dig om efter en ny hobby. De kinesiske myndigheder har nemlig meldt ud, at udbydere af onlinecomputerspil for fremtiden kun må tilbyde børn og unge tre timers spilletid om ugen: fredag, lørdag og søndag mellem 20 og 21. Det skriver The New York Times

Formålet med stramingen er at dæmme op for en, ifølge myndighederne, omsiggribende spilleafhængighed blandt de unge kinesere. I 2019 indførte myndighederne ligeledes et loft over, hvor mange penge børn månedligt måtte bruge på de såkaldte mikrotransaktioner – I ved, dem, hvor spillefirmaerne lokker børn til at bruge menneskepenge på at købe en sjov hat til deres avatar. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her