#MeToo
Læsetid: 7 min.

Forsker: Sagen om Liam Scarlett viser, at man bør være tavs om fyringsgrunde – også i #MeToo-sager

Der var tale om selvmord, da koreograf Liam Scarlett døde som kun 35-årig i kølvandet på en række anklager om krænkelser og derpå offentliggjorte aflysninger og fyringer. Forsker i #MeToo fastholder Det Kongelige Teaters ret og pligt til at sanktionere en krænker, men de bør også beskytte både offer og anklaget ved at huske på, at offentligheden ikke har krav på at vide det
Den britiske koreograf Liam Scarletts karriere var på sit højeste, da flere anklager om grænseoverskridende adfærd resulterede i aflysninger og opsigelser af samarbejder

Den britiske koreograf Liam Scarletts karriere var på sit højeste, da flere anklager om grænseoverskridende adfærd resulterede i aflysninger og opsigelser af samarbejder

Joel Anderson/Ritzau Scanpix

Kultur
10. september 2021

Det rystede hele scenekunstbranchen, da den kun 35-årige koreograf Liam Scarlett døde fredag den 16. april i år. Samme dag havde Det Kongelige Teater udsendt en pressemeddelelse om, at teatrets opsætning af hans version af balletten Frankenstein var blevet aflyst som følge af en række anklager mod ham om krænkende adfærd.

I sidste uge blev dødsårsagen endelig kendt, da Ekstra Bladet kunne referere fra en rapport udarbejdet efter dødsfaldet. Den slog fast, at der var tale om et selvmord. Rapporten viser også, at koreografen ikke blev fundet livløs på dødsdagen den 16., men forsøgte at begå selvmord allerede den 12. april og lå for døden på Ipswich Hospital, da Det Kongelige Teater offentliggjorde aflysningen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Den fine balancegang mellem diskretion og at feje tingene ind under gulvtæppet. Vi er først ved at finde den.