Vi guider
Læsetid: 7 min.

Forstå Tyskland med finkultur fra Berlins museer og satiriske klip fra internettet

Med Tysklands valg i weekenden slutter Merkels æra, men hvad er det for et land, hun efterlader? Det kan du blive klogere på ved at læse bøger, se film, gå på internettet eller rejse til Berlin og besøge teatre og museer
Med en god portion selvironi, men også politisk bid har komikeren Jan Böhmermann i årevis gået i flæsket på magten i Tyskland. Han er blandt andet kendt som talkshowvært for det ugentlige program ZDF Magasin Royale på ZDF.

Med en god portion selvironi, men også politisk bid har komikeren Jan Böhmermann i årevis gået i flæsket på magten i Tyskland. Han er blandt andet kendt som talkshowvært for det ugentlige program ZDF Magasin Royale på ZDF.

Oliver Berg

Kultur
24. september 2021

Lektor i tyske studier ved SDU Moritz Schramm, der er aktuel med bogen ’Kampen om midten’ om tysk politik i det 21. århundrede, guider her til, hvilke kulturelle steder du skal gå hen for at forstå Tyskland lige nuFortalt til Rasmus Elmelund.

Populærkultur: Jan Böhmermanns selvironiske komik

Med en god portion selvironi, men også politisk bid har komikeren Jan Böhmermann i årevis gået i flæsket på magten i Tyskland. Især højrefløjens magt. Han er kendt som talkshowvært for det ugentlige program ’ZDF Magasin Royale’ på Zweites Deutsches Fernsehen, komiker, podcaster og meget mere. Et af hans bedste værker er en sang og musikvideo, der hedder »Be Deutsch (Germans on the rise!)«, som kan ses på YouTube. Han udgav den i april 2016, og den gik øjeblikkeligt viralt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her