Interview
Læsetid: 8 min.

Kulturministeriets nestor, Poul Bache, venter stadig på, at regeringen får en kulturpolitik

Poul Bache, der i 2015 gik på pension efter mere end 20 års kulturministeriel tjeneste, har skrevet en bog om 60 års dansk kulturpolitik. Han efterlyser en konkret kulturpolitik fra den siddende regering
For få uger siden meddelte kulturminister Joy Mogensen, at hun derfor trak sig fra posten. Den følgende dag blev hendes afløser, Ane Halsboe-Jørgensen (på billedet), præsenteret. Poul Bache har arbejdet sammen med ikke færre end otte kulturministre, og derfor synes det oplagt at stille ham spørgsmålet: Hvad er en god kulturminister?

For få uger siden meddelte kulturminister Joy Mogensen, at hun derfor trak sig fra posten. Den følgende dag blev hendes afløser, Ane Halsboe-Jørgensen (på billedet), præsenteret. Poul Bache har arbejdet sammen med ikke færre end otte kulturministre, og derfor synes det oplagt at stille ham spørgsmålet: Hvad er en god kulturminister?

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Kultur
4. september 2021

Da socialdemokraten Poul Nyrup Rasmussen i januar 1993 præsenterede sin nye firepartiregering med Centrum-Demokraterne, Kristeligt Folkeparti og Radikale Venstre, var det med en betragtelig samling papirer i hånden. Det samlede dokument kaldte han sit »regeringsgrundlag«.

De fire partier overtog efter den VK-regering, der kun 11 dage inden havde trukket sig tilbage efter Tamilsagen, og det var formentlig vigtigt for det politiske klima at signalere samling. Nyrups regeringsgrundlag fik titlen ’En ny start’, og de mange sider udgjorde simpelthen regeringens politik. Bagerst fandt man et par sider, hvor regeringens kulturpolitik stod sort på hvidt.

Siden da har samtlige regeringer haft et regeringsgrundlag – og således også en formuleret kulturpolitik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Gå ind på DRs hjemmeside på et nyligt opslag, hvor tal fra Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering fremviser tal over jobchancer gældende for allehånde jobs.

dr.dk/nyheder/penge/akut-knaphed-paa-ansatte-se-om-der-mangler-haender-i-dit-job

Søg på "kunstner" i jobfeltets øverste linje.

Gør resultatet mere interessant ved at søge på "kunst" og se, hvad der står efterfølgende "kunstner"