Interview
Læsetid: 15 min.

Radio Louds nye direktør: »Man skulle være meget dum, hvis ikke man lod sig inspirere af Radio24syv«

Tidligere nyhedschef på Radio24syv og Berlingske Simon Andersen påtog sig for en måned siden mediebranchens vel nok største uriaspost: jobbet som programdirektør og chefredaktør for den indtil videre succesfattige DAB-kanal for unge: Radio Loud. Han vil tilføre kanalen »spidshed«, siger han
Tidligere nyhedschef på Radio24syv og Berlingske Simon Andersen påtog sig for en måned siden mediebranchens vel nok største uriaspost: jobbet som programdirektør og chefredaktør for den indtil videre succesfattige DAB-kanal for unge: Radio Loud. Han vil tilføre kanalen »spidshed«, siger han

Mia Mottelson

Kultur
24. september 2021

Simon Andersen havde ingen forbehold, da han fik buddet om at blive programdirektør og chefredaktør for Radio Loud, en udskældt og succesfattig radiostation med en målgruppe, der i udgangspunktet var næsten tyve år yngre end ham selv.

Den 51-årige journalist overtog 31. august ansvaret for den halvandet år gamle DAB-kanal henvendt til unge, der blev til som et resultat af et forfejlet forsøg på at redde Radio24syv, efter at den populære kanal havde tabt udbuddet om en kanal på FM-båndet til Radio 4. Indtil da var han nyhedschef på Berlingske, og før det havde han samme stilling på Radio24syv. Nu er det op til ham at skaffe kanalen nogle flere lyttere og forhindre, at sendetilladelsen ryger, når den nuværende kontrakt udløber i 2024. 

»Der er en stor opgave, der skal løses. Det kan jeg godt lide,« siger han til Information. Det er lørdag morgen, og Simon Andersen har fundet et hul i programmet, hvor der kan klemmes et telefoninterview ind.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Et filosofisk (- eller er det kinesisk!) bonmot siger, at man kan ikke sejle i den samme flod to gange. Ja, det er dybt, men giver egentlig ganske god mening, selv om det umiddelbart lyder som noget vrøvl - for selvfølgelig kan man altid tage en tur til i kajakken - eller junken - om du vil, i hvert fald så længe der er vand i floden; sagen er bare at det bliver aldrig helt den samme - og nu var det altså helt det samme vi godt kunne lide - og ikke en efterligning, for nu ikke sige plagiat. Mere af det samme, som man siger og det er for længst forbi - og hvad gør man så? Men begynder selvfølgelig forfra, som i helt forfra. Nyt navn og hele pibetøjet. Ligesom MENY, som blev oprettet efter ISO, som jo betyder ens og som røg ud fordi de solgte fordærvet kød og sådan kunne man blive ved indtil man går i selvsving. Men det vil jeg ikke, for jeg er sådan set slet ikke radiolytter; jeg var lige ved at blive det da jeg, ca. et par år senere end alle andre, fik ørerne op for Radio 24/7 - men så lukkede det! Siden har der ikke rigtigt været noget i æteren der kunne fange min opmærksomhed - eller det har der måske alligevel uden at jeg har opdaget det, for jeg er som sagt mindst et par år bagud, så det... snakke, sludrer, taler jeg for meget?

Jan Fritsbøger

ja er det kinesisk kan det da ikke være filosofisk ;o)
måske burde der have stået (-muligvis kinesisk!) i din parantes,
eller måske burde jeg bare lade være med at se betydninger som ikke er tænkt af den som skrev.
jeg har aldrig hørt 24/7, har sådan set slet ikke hørt radio i årtier, men dengang jeg gjorde det var DR P1 min helt klare favorit, jeg mener slet ikke taleradio skal forsøge at være underholdende, og så kunne jeg ALDRIG finde på at høre reklamer, jeg hører meget musik bare ikke i radioen da der er for meget pop uden substans, og jeg lytter heller ikke playlister, jeg hører hele albums som jeg vælger selv
i det hele taget synes jeg der er alt for meget underholdning og alt for lidt substans i alle medier, men det er vistnok med vilje.

Ruth Sørensen, Marianne Stockmarr og David Zennaro anbefalede denne kommentar

Radio Loud blev skabt til DAB og til en lyttergruppe, der ikke bruger DAB.
Så det har Simon Andersen da ret i.

Hvis han kan skabe noget god radio, som Loud vist allerede gør - min DAB-radio kunne ikke indfange Loud - og skabe lidt mere spræl og ravage, kan det lykkes at komme ind på barometeret med mere end 0 pct lyttere.

Den danske mediescene bliver ikke bedre af at kopiere tidligere forsøg, men ved at kæmpe sig frem til en ny opskrift der virker. Kreativitet, mod og noget frækhed. Manglen på opfindsomhed ser ud til at fortsætte hos Radio Loud!

Michael Slotsted

Problemet er ikke Radio Loud.

Problemet er medierne generelt, der fra DAG ET søgte at gøre Radio Loud til et mislykket projekt. Radio Loud fik INGEN CHANCE.

Og da så Radio Loud havde ringe lyttertal, så gik medierne helt i selvsving, fordi de vidste, at der ville være kliks i det.

Det helt store problem i denne misere er ikke Radio Loud. Det er mediernes generelle tilgang til journalistik og deres ophøjede selvopfattelse.

Man kan ligne det lidt med hetzen mod Joy Mogensen: Da først det var blevet en etableret sandhed (i medierne), at Joy var det værste siden Hitler, gik medierne nådesløst efter hende. Uden overhovedet at betænke det rimelige deri.

Nu hører jeg det ikke selv fordi jeg forstår det som en "pop" kanal.

efter de nedlagt radio247 " Hitlers Æselører" så var kompetencen væk for mig.

det er noget at det meste informative jeg har ført. om DANSKHED.
og så gør DF alt for at fjerne det fordi det også har satire.

til grin hvis du spørger mig.

DF er et skadeskjul... det kunne ikke være mindre dansk, i det at de fjerene noget som selv den dag i dag er relevant.

latterligt.

https://www.berlingske.dk/podcast-hitlers

DF er så til grin danskhed? Hahahaha :) det ikke april i nu. Vente venligst.

DF er et skadeskjul... det kunne ikke være mindre dansk, i det at de fjerene noget som selv den dag i dag er relevant.

latterligt.

App yours! Kan næsten ikke vente til dette gennembrud i dansk radiofoni.

Jeppe Bundgaard

" Ligesom MENY, som blev oprettet efter ISO, som jo betyder ens og som røg ud fordi de solgte fordærvet kød og sådan kunne man blive ved indtil man går i selvsving".

-Det var nu Super Best, der blev til Meny i 2015. ISO var en mindre kæde, der blev opkøbt af Super Best i 2007.