Streaming
Læsetid: 5 min.

Sådan kan du streame ikkeamerikanske film og serier (og hacke Netflix)

Hvor går danskere hen, når de vil se andet end de store streamingtjenesters overvejende amerikanske film- og serieudbud? Her er en guide til tre mindre kendte tjenester – og et tip til, hvordan man kan ’hacke’ den mest magtfulde af dem alle: Netflix
Den tyske filminstruktør Wim Wenders smukke, poetiske undersøgelse af ensomhed, kærlighed og Berlins omtumlede historie, ’Himlen over Berlin’ (1987), kan ses på filmstriben.dk.

Den tyske filminstruktør Wim Wenders smukke, poetiske undersøgelse af ensomhed, kærlighed og Berlins omtumlede historie, ’Himlen over Berlin’ (1987), kan ses på filmstriben.dk.

Everett Collection/Shutterstoc

Kultur
21. september 2021

Som et eksperiment holder Information fire ugers pause fra at skrive om amerikansk kultur. Læs mere her eller i bunden af artiklen.

Det skorter ikke på streamingtjenester, der falbyder amerikanske film og serier til danske seere. Anderledes fattigt forholder det sig med tjenester, der har et andet og kulturelt mere mangfoldigt indhold. Boede man i Storbritannien, kunne man forlyste sig med British Film Institutes egen tjeneste, og amerikanerne har fornøjelsen af The Criterion Channel. Begge er fulde af verdensfilm, men desværre utilgængelige i Danmark – med mindre man har teknisk snilde nok til at omgå den geografiske blokering. Der er dog trods alt enkelte gode muligheder i Danmark, og her følger fire af dem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Amerika = USA.

jens christian jacobsen

Det er nu ret nemt at se andre film på Netflix end amerikanske. Jeg ser p.t. en glimrende tyrkisk krimi og spændende nye rumænske film. Bare skrive 'rumænske film' osv i søgefeltet, Monggård. Det er ik så svært.

Kim Ravn-Jensen

justwatch.com er forbløffende god til at fortælle, hvilke streamingtjenester, der tilbyder en filmtitel, som man indtaster. De har blandt andet styr på Filmstribens udvalg.