Interview
Læsetid: 13 min.

»Jeg tager nogle træk fra mig selv, og så overdriver jeg dem så ondskabsfuldt, som jeg kan«

Bestsellerforfatteren Christian Jungersen har skrevet et monstrum af en roman, en 750 siders pageturner og thriller om livet, efter børnene er flyttet hjemmefra. Og for første gang har han skabt en hovedperson, der udadtil minder om ham selv
Første bind af Christian Jungersens 750 sider lange tobindsværk ’Du kan alt’ foregår blandt andet på Assistent Kirkegård på Nørrebro i København.

Første bind af Christian Jungersens 750 sider lange tobindsværk ’Du kan alt’ foregår blandt andet på Assistent Kirkegård på Nørrebro i København.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
1. oktober 2021

I Christian Jungersens nye roman Du kan alt finder en vigtig scene sted på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København. En mørk nat bryder hovedpersonen, den nyligt fraskilte Per, og hans voksne søn, Silas, ind på kirkegården, og på Urnefællesgraven begraver de sammen en halskæde, hvis betydning ikke skal spoiles her.

Men man kan vist roligt sige, at Per drager sin søn med ind i noget, han ikke burde være stolt af. De to mænd, far og søn, ender med at stå i nattens mulm og mørke og hoppe på den grav, hvor de har begravet halskæden.

»Som et nyt stammeritual vi selv har opfundet, hopper og tramper vi sammen på de døde,« står der suggestivt. Og sådan slutter første bind af det 750 sider lange tobindsværk Du kan alt.

Christian Jungersen, som til hverdag bor på Malta, har indvilget i at møde mig på Assistens Kirkegård på Nørrebro for at tale om bogen. Først vil han dog ikke fortælle mig, hvad han forstår ved denne slutscene, men beder i stedet om min udlægning. Vi sidder på en mørkegrøn bænk lidt væk fra de større stier, omgivet af grave og brusende træer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her