Klumme
Læsetid: 5 min.

Tjek dine privilegier, du hårløse, opretgående abekat

Mennesket skal ikke herske over naturen. Vi skal tværtimod bestræbe os på at være dens tjenere. Og en dygtig tjener generer ikke de spisende gæster unødigt. Det er på tide, at vi som menneskeart, og i særdeleshed som hvide vesterlændinge, lige træder et skridt tilbage og tjekker vores privilegier
’Vi skal være klar over hvilke fordele, vi nyder som følge af visse strukturelle forhold i samfundet. Og hvorledes disse strukturer gennemsyrer alt, fra global politik til helt ind i sjælen på hin enkelte,’ siger Peter Adolphsen i sin tale.

’Vi skal være klar over hvilke fordele, vi nyder som følge af visse strukturelle forhold i samfundet. Og hvorledes disse strukturer gennemsyrer alt, fra global politik til helt ind i sjælen på hin enkelte,’ siger Peter Adolphsen i sin tale.

Sigrid Nygaard

Kultur
3. september 2021

»Mønsterbrud. Hvilken betydning har det, hvor vi kommer fra, hvad vi kommer af, og hvilke forventninger omverdenen har til os på grund af vores baggrund? Eller måske snarere ikke har til os?«

Således lyder oplægget til den tale, jeg skal holde her i dag. Nogen ledende spørgsmål, kunne man mene. Det indlysende svar er: Omverdenens forventninger har kolossal betydning for vores muligheder i livet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Den tale ville jeg godt have hørt . Smukt skrevet

Mvh Hanne Pedersen

Mikael Velschow-Rasmussen, Eva Schwanenflügel og Michael Christensen anbefalede denne kommentar

You had me at ‘Stalinorgel’!