Ugen på kulturgangen
Læsetid: 5 min.

Alt var ved det gamle ved Zulu Comedy Galla, men der er nyt om både reel og forestillet censur

I denne uge har kulturgangen blandt andet været optaget af den bekymrende udvikling i pressefrihed i slyngelstater som Kina og Afghanistan, en ny litterær tendens på det sociale medie TikTok og den amerikanske skuespiller Michael K. Williams’ alt for tidlige død
Kan I huske den der tale til sidste års Zulu Comedy Galla? Den havde de tilsyneladende glemt ved dette års gallashow.

Kan I huske den der tale til sidste års Zulu Comedy Galla? Den havde de tilsyneladende glemt ved dette års gallashow.

Unger Anthon

Kultur
10. september 2021

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Zulu Comedy Galla ignorerede elefanten i rummet

Søndag aften sendte TV 2 Zulu årets Zulu Comedy Galla. Sidste års vært, Sofie Linde, leverede et skelsættende show, der for alvor satte gang i #MeToo-bølgen i Danmark. Derfor stod årets vært, Nikolaj Stokholm, med noget af en opgave, som han sætter ord på til Ritzau forud for showet: »Vi har genopfundet os selv og har prøvet at tage det ind i en ny æra,« fortæller han og fortsætter selvmodsigende: »Jeg har slet ikke tænkt tanken, at jeg skal ind og gøre noget andet end det, jeg gør, for så skulle de ikke have hyret mig. Man kommer ikke til at se mig lave stor satire eller kommunikere stærke holdninger om samfundet.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her