Portræt
Læsetid: 9 min.

Boomerne: »Jeg ved godt, at Netflix findes, men når jeg har fri, laver jeg mad og kigger på fugle«

Boomergenerationen, 68’erne, eller Generation Jensen. Kært barn har mange navne, men har de også mange fællestræk? To af redaktionens boomere Karen Syberg, født 1945, og Erik Skyum-Nielsen, født 1952, skriver sammen om, hvad det betyder at være fra den største af alle generationer. Og om fugle
Boomergenerationen, 68’erne, eller Generation Jensen. Kært barn har mange navne, men har de også mange fællestræk? To af redaktionens boomere Karen Syberg, født 1945, og Erik Skyum-Nielsen, født 1952, skriver sammen om, hvad det betyder at være fra den største af alle generationer. Og om fugle

Mia Mottelson

Kultur
21. oktober 2021

Karen Syberg:

Hej Erik, vi to skal åbenbart skrive sammen om at være boomere. Sammenlignende erindringer må det vel blive. Hvis jeg skal lægge ud, kan jeg melde, at jeg er født juleaften 1945 og synes, at jeg har levet i to forskellige verdener, når jeg tænker tilbage på min barndom. Opvokset på landet i et stråtækt bondehus med vaskehus (gruekedel) og das bagest i haven, gået i skole med mellemskole (6.-9. klasse) med latin som obligatorisk fag, derefter gymnasium og dansk og historiestudium på Københavns Universitet – oldislandsk og fonetik obligatorisk. Jeg blev gift med en gymnasiekammerat, jeg var kæreste med – det skulle man være for at få en lejlighed – var ekspeditrice i Hennes (det var før, Mauritz blev hægtet på) som studiejob og tog forprøve i dansk.

Til mit gamle liv hører også, at vi først fik sort-hvid-tv, da jeg gik i gymnasiet, og min første store oplevelse var en opførelse af H.C. Branners Søskende med Bodil Kjer og Ebbe Rode, som jeg bagefter skrev dansk stil om.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ole Kresten Finnemann Juhl

Vi er alle levende generationernes generation. Den selvbevidsthed vil i tidens fylde komme til alle efterfølgende alfabetgenerationer

Ninna Maria Slott Andersen

Jeg er sååååååå trææææææt af alle de her ligegyldige, polariserende generationsbetegnelser !
Hvad skal det til for !?
Hvad med alt dét, der forener os på tværs af generationerne, -det ville være betydeligt mere livskraftigt, at fokusere på.