Interview
Læsetid: 14 min.

Frankrigs punkforfatter: »Jeg er færdig med vreden. Hvad har vi fået ud af den? Intet«

Rocken er død, samfundet er ulykkeligt, og vreden er overtaget af den ekstreme højrefløj og Facebook. Den franske forfatter Virginie Despentes fortæller i denne samtale om sin tid som sexarbejder, om voldtægt og om hvordan venstrefløjen skal gentage hippiernes ambition om at finde sammen og blive lykkelige igen

Jesse Jacob

Kultur
15. oktober 2021

Vreden, vi har troet på den og dyrket den. Vreden var det, som fik rocken til at bevæge vores kroppe og knytte vores næver, den var pulsen i vores bevægelser, og den var det modsatte af at sidde og kigge på og tro på alt deres pis og lort. Vreden var det punkt, hvor musik og politik mødtes i den sande indstilling til verden. Og den var vejen til forandring:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Det var virkelig interessant. Selv har jeg virkelig aldrig fundet nogen glæde og interesse i diverse former for rytmisk musik, de forekommer mig altid for endimensionale, for parkerede i en form for dogmatik. Det er på sin vis også, hvad jeg læser mig til her.
Derimod er den stræben imod bedsteborgerlighedens opløsning altid værd at deltage i.

Margit Johansen

Ja, vreden - som jo ikke er en ’ægte’ følelse - kan højst være en drivkraft og ikke et mål for samfundet eller gruppen eller den enkelte. Målet om samarbejde - at finde sammen - henover det der adskiller er ambitiøst og skræmmende - det gode liv uden for ekkokammeret - ud i samtalen og dialogen er et glimt af klarsyn - som en dansk punkdigter skrev - " himlen helt herned på jorden" (Strunge) og et sælsomt aggressivt slag i ansigtet på magthavere og medier som lever af konflikt og polarisering.