Selvportræt
Læsetid: 10 min.

Generation X: »’Die Hard’ er en julefilm – derudover kan vi ikke mønstre en egentlig følelse«

Hvem er Generation X, og hvilken kultur har formet dem? I denne mailkorrespondance går kulturredaktionens to Generation X’ere, Christian Monggaard, født 1972, og Anna von Sperling, født 1973, i dialog om deres generation
Hvem er Generation X, og hvilken kultur har formet dem? I denne mailkorrespondance går kulturredaktionens to Generation X’ere, Christian Monggaard, født 1972, og Anna von Sperling, født 1973, i dialog om deres generation

Mia Mottelson

Kultur
18. oktober 2021

Anna von Sperling:

Hej Monggaard!

Vi er Generation X-holdet! Godt for os, for nok har vi ikke sat mange positive aftryk på verden i den meget korte regeringstid, vi har fået, efter at boomerne lukkede os ind, og før Y og Z tager totalt over, men vi er jo fedest at hænge ud med.

Så jeg ser frem til at skrive med dig de næste dage – fra hver vores hjemmearbejdsplads i hjørnet af en god sofa. Det privilegium slipper vi ikke. I så mange år var det uklart, præcis hvad Gen X kunne bidrage til fællesskabet med, men vi var fandeme gode til lockdown. »Keep calm and watch old movies,« lød ordren. »GOTCHA!« sagde nøglebørnene, der var vant til at være alene hjemme.

Kh fra Amager

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Michael Slotsted

Jeg er pissetræt af konceptet om at skrive indforstået.

Det er Information tydeligvis ikke.

Steffen Gliese

Michael Slotsved, når du skriver det, har du fattet kernen i Generation X. De tror, at alle andre deler deres overfladiske kærlighed til masse - og popfænomener af angelsaksisk tilsnit.
De var første generation, der gik for lud og koldt vand, ikke blot som nøglebørn, men også som forsømte i skolen med en ringere og ringere undervisning.
Selv, da de blev ungdomsarbejdsløse, var løbet kørt, og de fik åget over nakken i stedet for boomernes kreative udfoldelsesret. Jeg ville så gerne have ondt af dem, men de gør det ikke let med deres aldrig slumrende påståelige pligtetik.
Vi skal huske, at det største problem med vores statsminister er, at hun netop på alt for mange måder har vist sig at være X'er.

Thomas Tanghus

> Generation X (1967-1979)

Hallo Sifon. GenX er fra 1965. Kom nu ikke her og gør mig til boomer!

Er der ingen boomer skribenter på inf?

Mvh Hanne Pedersen (1964;)