Selvportræt
Læsetid: 10 min.

Generation Y: »Mange af os er gået i spagat mellem analogt og online«

I denne mailkorrespondance går to af kulturredaktionens generation Y’ere, Katrine Hornstrup Yde, født 1983, og Rasmus Elmelund, født 1988, i dialog om deres generation, hvad de er formet af – og deres (kultur)sammenstød med andre generationer
I denne mailkorrespondance går to af kulturredaktionens generation Y’ere, Katrine Hornstrup Yde, født 1983, og Rasmus Elmelund, født 1988, i dialog om deres generation, hvad de er formet af – og  deres (kultur)sammenstød med andre generationer

Mia Mottelson

Kultur
15. oktober 2021

Katrine Hornstrup Yde:

Hej Rasmus, min med-Y’er!

Hvad har vi to at sige om vores egen Y-hed i vores lille og lidt usynlige generation? Når jeg tænker på min barndoms og altså noget af ’vores’ generations dominerende, formative, kulturelle begivenheder og fænomener, så er virkeligt mange af dem kendetegnet ved at være ret ... substansløse. Gnidningsfri. Allerhøjest hyggeopbyggelige.

Jeg har for eksempel set vildt meget Dallas og Dollars efter skole hjemme i etplansvillaen i Herning – glamourøse soapserier om Amerikas 0,1 procent, der snød og bedrog hinanden og catfightede og genforeningskyssede i balsameret kameralys. Når noget blev for langt ude eller tragisk, når seerne for eksempel var for kede af, at en karakter var død, så fiksede serieforfatterne det sådan, knips, ved at så var de sidste ti afsnit bare en drøm, pyha, den døde levede stadig, men så bare lidt anderledes ud – spillet af en ny skuespiller. Det konsekvensfri utopia gav storartet mening for mig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kære Katrine Hornstrup Yde og Rasmus Elmelund. Hvis alt andet kickser så prøv med logik og sund fornuft. Det virker godt for mig.
Hilsen fra en efterhånden gammel hippie.