Klumme
Læsetid: 4 min.

Godt nyt til unge, ældre og boomere: Vi er forskellige, men vi er ikke i generationskrig

Generationer fylder meget i den offentlige samtale, men hvad kan man egentlig bruge begrebet til, og er vi i gang med at misbruge det? I dette tema sætter vi fokus på de store, globale demografier, vi hver især tilhører
Generationer fylder meget i den offentlige samtale, men hvad kan man egentlig bruge begrebet til, og er vi i gang med at misbruge det? I dette tema sætter vi fokus på de store, globale demografier, vi hver især tilhører

Mia Mottelson

Kultur
15. oktober 2021

For et par uger siden blev det endelig Generation X’ tur til en omgang i møllen, da skribent (og Y’er) Matthias Dressler-Bredsdorff i en kronik i Politiken omtalte dem født mellem 1965-1980 som generationen, »for hvem Casper Christensen er et idol og ikke et problem«, og leverede en fyndig farvelhyldest: »Venner, storebrødre, chefer!,« skrev han. »Vi har ikke længere råd til stadig at fægte mod jeres barndoms monstre. Verden brænder, og jeres redningsforsøg er ren pyromani.« 

Den lille glemte generation havde ellers med succes holdt sig flyverskjul og ladet deres forældre, boomerne – dem, vi herhjemme plejer at kalde 68’erne – tage slagene fra de yngre generationer. Men vi – ja, jeg er som så mange andre mellemledertyper en af X’erne – har nok haft på fornemmelsen i et stykke tid, at det snart var os, der stod for skud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her