Klumme
Læsetid: 5 min.

En måned uden amerikansk kultur var næsten for nemt at udholde – takket være Storbritannien

Har det været for nemt at undgå amerikansk kunst og kultur de seneste fire uger? Det spørgsmål stiller filmredaktøren sig selv med et par dage tilbage af USA-cølibatet. Blikket er dog blevet løftet, og Netflix-algoritmerne genkalibreret. Og han har næsten ikke snydt
Kultur
14. oktober 2021
Har det været for nemt at undgå amerikansk kunst og kultur de seneste fire uger? Det spørgsmål stiller filmredaktøren sig selv med et par dage tilbage af USA-cølibatet. Blikket er dog blevet løftet, og Netflix-algoritmerne genkalibreret. Og han har næsten ikke snydt

Jesse Jacob

Om et par dage er det slut. Så må jeg igen se amerikanske film og serier – og lytte til amerikansk musik og amerikanske podcasts og læse amerikanske bøger og aviser. For så er der gået fire uger, hvor vi på kulturredaktionen ikke har beskæftiget os med amerikansk kultur, og hvor jeg har forpligtet mig til at se i alle mulige andre retninger end mod USA, når jeg skulle finde noget at fordrive tiden med. Og egentlig er det gået meget godt.

Har jeg så holdt mig på dydens smalle sti i alle fire uger, hører jeg nogen spørge skeptisk. Det vender jeg tilbage til. Men jeg har i hvert fald ikke haft svært ved at finde på noget at se, og jeg har især opholdt mig i Sydkorea, Indien og Central- og Vesteuropa. Jeg har set og genset en del Morse og Lewis og det geniale BBC-quizprogram Only Connect. Jeg har lyttet til David Bowies og The Beatles’ plader forfra – og til London Grammar, så det er ikke det hele, der er gammelt og velkendt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Bjarne Jørgensen

Hvis du virkelig vil lave et benspænd, bør det jo også være engelsk-sproget kultur. Indoktrineringen i den retning er direkte skræmmende!

Michael Slotsted

Jeg elsker den slags benspænd, der ikke rigtig er det.

Som når overlevelseseksperter tager ud i den dybe skov eller på det øde bjerg midt i vinterkulden, medbringende intet andet end SURVIVAL SKILLS! og skal leve af naturens frugter og koreanske films, men altid har et hotel i nærheden og en amerikansk film, som man kan gokke til under dynen og komme til i bevidstheden om, at det vel i virkeligheden ikke betød noget.

Flemming Olsen

Tænk, er der allerede gået en måned? Jeg overlevede fint på Downtown Abby, som jeg først har taget mig sammen til at se nu. Jeg skruede ned, når Elisabeth McGovern brillerede med sin amerikanske accent.