Ophavsret
Læsetid: 7 min.

Marianne Stidsen anklages på ny for plagiat – denne gang i forskningsbog

Lektor og forfatter Marianne Stidsen, der i denne uge er blevet anklaget for plagiat i sin nye bog, bliver nu også anklaget for at have skrevet direkte af fra en avisartikel til en forskningsbog. »Tvivlsom forskningspraksis,« siger juraprofessor. Stidsen afviser kritik
Det er denne passage fra side 30-35 i Marianne Stidsens bog 'Den Nordiske MeToo-revolution 2018 - og dens omkostninger', der udkom på forlaget U Press i 2019, som er næsten enslydende med artiklen »Nultolerencepolitikken« skrevet at Julie Moestrup og Søren K. Villemoes på forsiden af Weekendavisen d. 14 december 2018.

Det er denne passage fra side 30-35 i Marianne Stidsens bog 'Den Nordiske MeToo-revolution 2018 - og dens omkostninger', der udkom på forlaget U Press i 2019, som er næsten enslydende med artiklen »Nultolerencepolitikken« skrevet at Julie Moestrup og Søren K. Villemoes på forsiden af Weekendavisen d. 14 december 2018.

Kultur
23. oktober 2021

Marianne Stidsen, der i onsdagens Information blev anklaget for plagiat, anklages nu igen for uredelig omgang med kilder.

Denne gang er det ikke kritik af hendes debatbog, men af et værk, der på Københavns Universitets hjemmeside er kategoriseret som forskning. Der er tale om bogen Den nordiske MeToo-revolution 2018 – og dens omkostninger, der udkom på forlaget U Press i 2019. Og det er gymnasielærer og skribent hos netmediet POV International Steffen Groth, der mener, at han har fundet enslydende passager fra en artikel fra Weekendavisen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Undskyld mig - Men Stidsen er jo totalt langt ude. Jeg gade vide, hvad der ellers gemmer sig af skeletter i skabet. Den aggressivt, intimiderende facon hun stiller op med, når hun konfronteres med det åbenlyse, varsler ilde.

Lotte Tvede, Dorte Schmidt-Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Steffen Gliese, Hanne Ribens og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Frederikke Nielsen

Jeg hørte 2 online interviews med Marianne Stidsen forleden hos en mandeforening, for at gøre en indsats for at forstå hende. Udover nogle (konspirations)teorier omkring en igangværende revolution til det identitets- og kønsløse samfund, var mit udkomme, at hun kaldte Cecilie Nørgaard for ubegavet (https://www.youtube.com/watch?v=FWSJUi_nbsU cirka 48:40 inde).

Så er det bare sådan, at når man placerer sig selv på en så hovmodig piedestal, at man kan tillade sig at kalde andre mennesker for ubegavede, så skal man sørge for at holde sin egen sti ren. Ellers kan man jo risikere at blive kaldt for ubegavet selv. Og det har Marianne Stidsen ikke formået. Hvis man plagierer andre, er man nok ikke så begavet selv. Eller? Hybris og Nemesis

Lotte Tvede, Dorte Schmidt-Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Steffen Gliese, Finn Egelund og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben Nielsen

Tak for henvisningen til (https://www.youtube.com/watch?v=FWSJUi_nbsU. Det er absolut høreværdigt. Det er naturligvis ikke pænt at kalde andre for ubegavede. Men ud over det indeholdt interviewet en del tankevækkende pointer.
Bemærk iøvrigt hvad Morten Rosenmeier siger omkring plagiering. Det er vist på tide at Information overlader til fagfolk at vurdere om Stidsen har overtrådt citatreglerne. Indtil da kunne vi måske bruge tiden til at diskutere indholdet i bogen.