Interview
Læsetid: 13 min.

Peter Laugesen: »Sproget kan så meget mere, end det ser ud til, hvis man aldrig læser andet end aviser«

Selv om det er mere end et halvt århundrede siden, Peter Laugesen debuterede, er han lige så optaget af skriften, som han altid har været. Og så ærgrer han sig stadig over, at beatdigterne Ginsberg, Kerouac og Burroughs aldrig modtog en nobelpris. Information er taget til Brabrand for at møde forfatteren i hans hjem

Forholdet mellem sprog og skrift har været gennemgående for Peter Laugesen, siden han udgav sin første digtsamling Landskab i 1967. Dengang forstod han dem som modsætninger. Det ene var magtens instrument, det andet var oprørets og revoltens.

Magnus Hove Johansson

Kultur
8. oktober 2021

Peter Laugesen har på forhånd advaret mig om, at det kan være svært at finde hans hus. Han har givet mig udførlige instruktioner til, hvilke buslinjer jeg kan tage, og hvor jeg skal stå af, men »derfra bliver det besværligt«, skriver han i en mail og lister en række telefonnumre, jeg kan ringe til, hvis jeg farer vild.

Det bliver ikke nødvendigt. Ved et tilfælde møder jeg ham ved busstoppestedet, og vi følges gennem det parcelhuskvarter, hans villa ligger gemt bag. Store presenninger blafrer fra flere af bygningerne. Der er opstillet containere rundt omkring, og en del af vejen er ligesom husene under renovering. Peter Laugesen forklarer, at det har været sådan i to år.

Derfor overrasker det mig, at vi som ved et trylleslag pludselig befinder os i en skov. En stejl trappe fører op til en lille bakke, hvor der står et hus med udsigt til Brabrand Sø. Her bor Peter Laugesen med sin kone Inga, der er vokset op i huset skråt overfor.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her