Bognyt
Læsetid: 3 min.

Prix Voltaire: Vederstyggelighederne står i kø til at vinde pris for at forsvare ytringfrihed

Der er – desværre – flere meget værdige kandidater til at vinde årets Prix Voltaire, som tildeles forlæggere, som har kæmpet for ytringsfrihed: èn er idømt 12 års fængsel, en anden er blevet myrdet, og en boghandel er blevet bombet af missiler
Den 22. maj i år fik forlægger Samir Mansour bombet sin boghandel i Gaza af israelske missiler. Det var den boghandel i Gaza med flest engelske titler.

Den 22. maj i år fik forlægger Samir Mansour bombet sin boghandel i Gaza af israelske missiler. Det var den boghandel i Gaza med flest engelske titler.

Emmanuel Dunand

Kultur
29. oktober 2021

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

Prix Voltaire shortlist

 

Prix Voltaire gives af den schweizbaserede International Publishers Association (IPA) til forlæggere (individer, kollektiver eller organisationer), som forsvarer ytringsfriheden. De nominerede har alle arbejdet med at fremme og beskytte ytringsfrihed og/eller har for nylig publiceret værker på trods af trusler, intimidering, undertrykkelse eller chikane. Ud over medlemmerne af IPA kan forlæggere og forlag og internationale ngo’er, som arbejder for ytringsfrihed, nominere kandidater til prisen.

Den beløber sig til 10.000 schweizerfranc eller knap 70.000 kroner. I år finder uddelingen sted på Feria Internacional del Libro de Guadalajara i Mexico. De nominerede er: Dar Al Jadeed Publishing House (Libanon), Independent Belarusian Publishers (Belarus), Mikado Publishing (Tyrkiet), Samir Mansour Bookshop for Publishing (Palæstina), Raul Figueroa Sarti (Guatemala).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her