Interview
Læsetid: 10 min.

I psykiatrien kan litteraturen noget, hverken piller eller terapi formår

På Psykiatrisk Center Amager har skrivegrupper med etablerede forfattere været en stor succes blandt patienter. For dem bliver skriften en mulighed for at tage ejerskab over deres egne sygdomme

Med en bachelor i litteraturvidenskab i bagagen er psykiater Birgit Bundesen ikke overrasket over fortællingens helende kraft.

Magnus Hove Johansson

Kultur
5. november 2021

På anden sal er der en udstilling. En hvid skjorte hænger fra en bøjle over et dække af blåmuslingeskaller. En gipsafstøbning forestiller en mand i gevandter, der står med et afhugget hoved. Og for enden af det forladte sengeafsnit, hvor udstillingen befinder sig, står to skulpturer med hestelignende hoveder, tynde og slangelignende, hver fastspændt mellem to planker, med hver deres hul i brystet.

Udstillingen på Psykiatrisk Center Amager er et samarbejde mellem Laboratoriet for Æstetik og Økologi og Center for Kunst og Mental Sundhed, som overlæge i psykiatri Birgit Bundesen er forperson for.

Jeg skal møde hende og forfatter Anna Rieder for at tale om REWRITALIZE, et tværfagligt samarbejde mellem seks skønlitterære forfattere og to psykiatriske overlæger. Center for Kunst og Mental Sundhed beskriver selv projektet som »en undersøgelse af effekten af en ny type intervention i psykiatrien baseret på skønlitteratur faciliteret af skønlitterære forfattere«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her