Medieskandale
Læsetid: 4 min.

Sex, magtmisbrug og en fyret chefredaktør: Der er knald på hos Tysklands største avis

Det tyske Springer-forlag har efter sexskandaler, løgn og magtmisbrug fyret chefredaktøren for formiddagsbladet BILD Zeitung – og købt det amerikanske magasin Politico. Det er saftige historier, der siver ud af koncernens nye central i Berlin
Julian Reichelt har mistet sit job som chefredaktør ved formiddagsbladet BILD Zeitung, Tysklands største avis, efter blandt andet at have haft affærer med medarbejdere.

Julian Reichelt har mistet sit job som chefredaktør ved formiddagsbladet BILD Zeitung, Tysklands største avis, efter blandt andet at have haft affærer med medarbejdere.

Bernd von Jutrczenka

Kultur
28. oktober 2021

Når man står foran Springer-forlagets spritnye central i hjertet af Berlin, kan man fint forestille sig, at den spaltede klods med de mørke glasfacader fra den hollandske stjernearkitekt Rem Koolhaas er tænkt som »et kraftværk for kreativitet«. Men for Springer-ledelsen er det nok lidt for kreative historier, der siver ud fra centralen i disse uger.

I forgangne uge kostede det jobbet for Julian Reichelt, der var chefredaktør ved formiddagsbladet BILD Zeitung – Tysklands største avis og en betydelig magtfaktor i europæisk politik.

Den sag kan kort sammenfattes med begrebet magtmisbrug. Eller mere præcist: med Reichelts sammenblanding af Bett und Beruf, altså af seng og arbejde. Han har nemlig haft affærer med medarbejdere, blandt andet på et hotel i nærheden af Springer-bygningen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her