BOGNYT
Læsetid: 4 min.

Ugens maskefald: For en gangs skyld var det ikke en kvindelig forfatter, der havde forklædt sig som mand

Prisuddelinger er ikke gået stille for sig i ugens løb. Hele tre midaldrende mandlige manuskriptforfattere trådte frem i scenelyset for at modtage prisen til Spaniens krimidronning Carmen Mola, og i Polen protesterede både jury og publikum over den polske regering til uddelingen af Nike-Prisen
Hele tre midaldrende mandlige manuskriptforfattere trådte frem i scenelyset i nogenlunde ens jakkesæt og holdt tre nogenlunde ens takketaler, da ’krimidronningen’ vandt den spanske Planeta-pris.

Hele tre midaldrende mandlige manuskriptforfattere trådte frem i scenelyset i nogenlunde ens jakkesæt og holdt tre nogenlunde ens takketaler, da ’krimidronningen’ vandt den spanske Planeta-pris.

Kike Rincón/AP/Ritzau Scanpix

Kultur
22. oktober 2021

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

Tre mand fremfor én krimidronning

Carmen Mola er blevet kaldt Spaniens Elena Ferrante. Ikke fordi hendes litterære oeuvre overhovedet ligner Ferrantes, men fordi hun siden sin første roman, der kom i 2018, ligesom Ferrante har skjult sig bag pseudonymets inciterende slør. Mola har haft stor succes med sin bloddryppende crime-fiction og har nu også modtaget den store spanske Planeta-pris. Til uddelingen besluttede hun at lade sløret falde, og se nu der: Det var for en gangs skyld ikke en kvindelig forfatter, der havde ’forklædt’ sig som mand (tænk Isak Dinesen) eller et par intetkønnede initialer (tænk A.S. Byatt). Nej. Hele tre midaldrende mandlige manuskriptforfattere trådte frem i scenelyset i nogenlunde ens jakkesæt og holdt tre nogenlunde ens takketaler. Nogle grinede, nogle blev sure, og nogle sagde nå-nå, sikke da et marketingstunt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her