Anbefalinger
Læsetid: 8 min.

12 anbefalinger af nye og ældre litterære værker, der inviterer læseren ind i det syge sind

Fire forskere og to forfattere anbefaler nye og ældre værker, hvor skønlitteraturen behandler psykiatrien og det smertefulde sind
Arkivfoto.

Arkivfoto.

Jakob Dall

Kultur
5. november 2021

I disse år er psykiatrien et uomgængeligt emne i dansk litteratur, og mange af de forgangne års vigtigste udgivelser har på forskellige måder behandlet dette problemfelt. Men litterære skildringer af psykiske lidelser har været en vigtig del af den litterære virkelighed i flere århundreder, og en lang række værker behandler emnet på originale og vedkommende måder.

Her er 12 anbefalinger af nyere og ældre værker, der i erindringens, poesiens eller fiktionens form inviterer læseren ind i det syge sind.

Charlotte Strandgaard: ’Hans’ (2014)

Af Anne-Marie Mai, professor i nordisk litteratur ved Institut for Kulturvidenskaber, SDU, og medudgiver af antologien ’Syg litteratur’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvis jeg skulle anbefale nogen, ville jeg klart anbefale Henrik Bjelkes "Hundrede postkort fra helvede", fra 1978, men nu er jeg heller ikke blevet spurgt om jeg ville anbefale nogen. I og for sig kunne jeg anbefale hele Bjelkes forfatterskab.