Kommentar
Læsetid: 2 min.

DR’s undskyldning for uhyrlighederne i pigekoret er et vigtigt løfte om, at en skrækkelig tid nu er forbi

Selv om DR’s undskyldning kommer alt for sent, er den vigtig
På et møde i DR Byen onsdag aften gav DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, de fremmødte tidligere pigekorsangere end uforbeholden undskyldning for DR’s svigt.

På et møde i DR Byen onsdag aften gav DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, de fremmødte tidligere pigekorsangere end uforbeholden undskyldning for DR’s svigt.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Kultur
12. november 2021

Onsdag aften undskyldte DR’s øverste chef, generaldirektør Maria Rørbye Rønn, for forulempelser foretaget henover fire årtier i DR Pigekoret fra 1970’erne og frem til 2010.

Først for en stor del af de 129 tidligere medlemmer af DR Pigekoret, der havde medvirket i den advokatundersøgelse, der nu er blevet færdig, efterfølgende for pressen, direkte på TV 2 News, hvor hun også udfoldede baggrunden sammen med kulturdirektør Henrik Bo Nielsen.

»Vi påtager os i DR det fulde ansvar for det svigt, der fandt sted dengang,« sagde Maria Rørbye Rønn om undersøgelsen, der tegner et overordnet billede af et miljø kendetegnet ved, at grænserne for det normale har været flyttet, hedder det. Foran pressen læste Henrik Bo Nielsen op fra dens konklusioner:

»Der er blandt andet tale om berøringer på intime steder, ufrivillige kys, herunder gentagne og langvarige tungekys, egentlige befamlinger og adfærd af endnu grovere karakter.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anders Sørensen

Man tør vel slet ikke tænke på, hvilke krænkelser der ellers har fundet sted på DR, når det tydeligvis dengang var helt ok at misbruge medlemmer af Pigekoret seksuelt.

Det er altid et spørgsmål om magtmisbrug. Enten til at skaffe sig penge eller ydelser, eller også til at dække over sin syge manddom.

Hvornår komme turen egentlig til Ålen, som DR stadig trækker op af hatten fra tid til anden?