Midnight Mass
Læsetid: 9 min.

Gysermesteren er tilbage. Og han har stadig døden med som en overraskende hjertevarm ven

Den populære horrormester Mike Flanagan brillerer med sin nye Netflix-serie ’Midnight Mass’. Der gemmer sig de smukkeste historier om kærlighed og troskab på tværs af tid og sted under al gruen i hans serier. Men først og fremmest ser vi døden i øjnene med den amerikanske instruktør som overraskende hjertevarm ledsager
Den amerikanske serieskaber Mike Flanagan søger opbyggelighed i sine gyserserier, senest ’Midnight Mass’, også selv om der er mange smertefulde ofre undervejs. Det gør dem mere konventionelt terapeutiske end skræmmende. På billedet er Hamish Linklater i rollen som ung præst, fader Paul Hill.

Den amerikanske serieskaber Mike Flanagan søger opbyggelighed i sine gyserserier, senest ’Midnight Mass’, også selv om der er mange smertefulde ofre undervejs. Det gør dem mere konventionelt terapeutiske end skræmmende. På billedet er Hamish Linklater i rollen som ung præst, fader Paul Hill.

Eike Schroter/Netflix

Kultur
11. november 2021

Mike Flanagan er skyldig i alt for lange scener igen og igen i sine horrorserier på Netflix. Men det er okay.

For det er ofte gennem den langsomme massage af et tema, at noget centralt og afgørende dukker op i hans roste serier.

Typisk er det to mennesker, der taler sammen og har så god tid, at det føles som et stykke kun mildt redigeret virkelighed. Men det sker i et smukt manuskriptskrevet sprog. Det foregår i serier med hjemsøgte godser, vampyrlignende engle og druknede damer, der rejser sig fra søerne, de ellers skulle have endt deres dage i.

I den 43-årige amerikanske serieskaber, instruktør, manuskriptforfatter og producers aktuelle og fremragende serie, Midnight Mass, sker det i det fjerde og midterste afsnit.

Messende gentagelse

En af hovedpersonerne, Riley (Zach Gilford), besøger sin gamle flamme, Erin (Kate Siegel), efter at det er blevet konstateret, at hun pludselig – yderst mystisk – ikke længere er gravid. Fosteret er helt enkelt forsvundet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Tak for de fine anmeldelser af Mike Flanagans på alle måder seværdige serier.

Den må jeg se :)