BOGNYT
Læsetid: 3 min.

Hvor kan man udgive en bog om censur uden at blive censureret? Ikke i Singapore

Singapores myndigheder har forbudt en bog om censur på udgivelsesdagen, den formodentlig ældste tegneseriestribe om kz-lejre er fundet, og Biden siger stop til bogmonopol. Det og mere i denne uges Bognyt
Forfatter til bog om censur forskellige steder i verden havde før udgivelsen henvendt sig til myndighederne i bystaten Singapore og bedt om en liste over de illustrationer, der ikke ville kunne godkendes af censuren her. De nedlod sig ikke til svare. Arkivfoto fra gaden i Singapore.

Forfatter til bog om censur forskellige steder i verden havde før udgivelsen henvendt sig til myndighederne i bystaten Singapore og bedt om en liste over de illustrationer, der ikke ville kunne godkendes af censuren her. De nedlod sig ikke til svare. Arkivfoto fra gaden i Singapore.

Wong Maye-E

Kultur
26. november 2021

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

Censur med censur på

Hvor kan man udgive en bog om censur uden at blive censureret for tiden? I hvert fald ikke i bystaten Singapore, der har en striks lovgivning i forhold til ytringer og handlinger, der på nogen mulig måde kan anspore til fjendtlighed mellem religioner og etniske grupperinger – og myndigheder, der ikke tøver med at håndhæve den. For nylig udstedte de et forbud mod udgivelsen af bogen Red Lines: Political Cartoons and the Struggle against Censorship. På illustrationssiden findes blandt andet tegninger fra det franske satiremagasin Charlie Hebdo, der i 2015 blev udsat for et terrorangreb og mistede 12 ansatte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her