Kommentar
Læsetid: 2 min.

Mere undersøgende kulturjournalistik kræver strukturelle ændringer af redaktionerne

Kritisk undersøgende kulturjournalistik er blevet en skåltaletrend blandt mediechefer. Hvis de virkelig mener det, skulle de måske overveje at flytte nogle af deres kulturjournalister ud i gravergrupperne
I 2017 udgav Ekstra-Bladets nye journalistiske chefredaktør, Knud Brix, en digtsamling. Nu vil han styrke den kritiske kulturjournalistik på avisen.

I 2017 udgav Ekstra-Bladets nye journalistiske chefredaktør, Knud Brix, en digtsamling. Nu vil han styrke den kritiske kulturjournalistik på avisen.

Sille Veilmark

Kultur
19. november 2021

Ekstra Bladet har ansat en poet som journalistisk chefredaktør! Det er sandt; journalisten Knud Brix, der for nylig rykkede ind på Rådhuspladsen, udgav i 2017 digtsamlingen Natfolden. I et interview med Fagbladet Journalisten om sin første offentlige chefredaktørhandling – et jobopslag om, at avisen søger en ny boganmelder – taler Brix om, at Ekstra Bladets kulturdækning skal styrkes. Den skal være »kompromisløs, frygtløs og venneløs«, siger han og tilføjer, at »kulturen bliver også et fokusområde på vores undersøgende journalistik«.

Det lyder som sød musik for enhver, der sætter pris på kultur og på grundig journalistik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvis dagbladene satsede noget mere på dybgående journalistisk undersøgende journalistik, tror jeg, at de ville stå i en langt bedre økonomisk situation end med deres evige jagt på skandaler, der alt for ofte bliver blæst op og alt for ofte bygger på, at journalister grundlæggende mangler et solidt fagligt kendskab til det, de skriver om.