Interview
Læsetid: 10 min.

Modefilm portrætterer ofte modeskabere som guder og genier. Men at skabe tøj er benhårdt arbejde

Den biografaktuelle film ’House of Gucci’ er den seneste i rækken af modefilm som ’The Devil Wears Prada’, ’Dior and I’ og ’McQueen’. Information har talt med en modeekspert, modeskaber, modehistoriker og kostumedesigner om, hvad genren skal og kan
Sangerinden Lady Gaga og skuespiller Adam Driver i rollerne som henholdsvis Patrizia Reggiani og Maurizio Gucci i filmen ’House of Gucci’, der er den seneste i rækken af modefilm.

Sangerinden Lady Gaga og skuespiller Adam Driver i rollerne som henholdsvis Patrizia Reggiani og Maurizio Gucci i filmen ’House of Gucci’, der er den seneste i rækken af modefilm.

MGM Productions

Kultur
3. december 2021

Traileren til den biografaktuelle film House of Gucci har millioner af visninger på YouTube og viser sangerinden Lady Gaga og skuespiller Adam Driver glamourøst klædt i Gucci i rollerne som henholdsvis Patrizia Reggiani og Maurizio Gucci.

House of Gucci er den seneste i rækken af modefilm, der enten portrætterer modeskaberen eller udfolder dramaet bag et modehus som Gucci. Det er en genre, som har boomet de senere år med eksempelvis dokumentarfilmene McQueen og Westwood: Punk, Icon, Activist eller spillefilmene Saint Laurent og Phantom Thread

Spørgsmålet er, hvad filmgenren kan – og ikke kan. Vi har spurgt en modeekspert, modeskaber, modehistoriker og kostumedesigner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her