Dokumentar
Læsetid: 9 min.

Den norske superstjernetrio A-ha er et vildt dysfunktionelt og konfliktsky mandefællesskab

Det storladne og det smålige står skulder ved skulder i dokumentarfilmen ’A-ha The Movie’, der portrætterer tre norske superstjerner, der ikke har magtet at håndtere hinanden og det ydre pres. Men som i deres bedste år var decideret mesterlige
Over 50 millioner solgte albummer, verdenskendte og elsket af de fleste, der var unge i 1980’erne. Men en genforening kommer ikke på tale. Luften er ikke renset.

Over 50 millioner solgte albummer, verdenskendte og elsket af de fleste, der var unge i 1980’erne. Men en genforening kommer ikke på tale. Luften er ikke renset.

Fra filmen

Kultur
25. november 2021

Ved slutningen af den fine og også sørgelige dokumentarfilm A-ha The Movie har man egentlig bare ét ønske. At de tre medlemmer af den norske trio for pokker bare kunne få sig et heftigt skænderi. Få luftet ud. Og så tilgive hinanden.

Men, ak, i stedet har de skumlet, skulet, undgået hinanden, været opløste fra 2011-2015 og oppebåret et årtier gammelt nag.

A-ha The Movie beskriver deres liv fra barndommen til 2020, hvor de stadig er i gang og har udgivet ti albummer. Og hvor guitaristen og komponisten Paul Waaktaar i filmen fortæller, at han sidder klar med en flok sange, som han vildt gerne vil indspille.

Men forsanger Morten Harket kan kun forestille sig indspilningerne, hvis de blev »låst inde i tre måneder«.

Og tangentspilleren og komponisten Magne Furuholmen bobler heller ikke over af lyst: »Det ville være som at stikke hånden ind i et hvepsebo.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her