Kampen om skaktronen
Læsetid: 5 min.

I skak tæller kun én ting: Verdensmesterskabet. Denne gang Carlsen mod sin barndoms modstander

I de 135 år, man har dystet om skak-VM, har der kun været 16 rigtige verdensmestre. Den største skakbegivenhed i flere år begynder i næste weekend i Dubai. Slaget står mellem to gamle bekendte og jævnaldrende: Magnus Carlsen og Ian Nepomniachtchi
Verdensmesteren Magnus Carlsen (t.v.) og udfordreren Ian Nepomniachtchi, da de mødtes under Norway Chess 2021 i Stavanger i oktober.

Verdensmesteren Magnus Carlsen (t.v.) og udfordreren Ian Nepomniachtchi, da de mødtes under Norway Chess 2021 i Stavanger i oktober.

Carina Johansen

Kultur
24. november 2021

I skakkens verden florerer der alle mulige turneringer. Både dem, hvor to spillere på traditionel vis sidder over for hinanden i tre, fire timer, og den såkaldte onlineskak, som foregår på nettet og i disse år bliver mere og mere udbredt.

Der arrangeres til stadighed et væld af skakbegivenheder, glade amatørtræf og de betydningsfulde, forkromede stormesteropgør, der finansieres af gavmilde sponsorer, som til gengæld får deres navn hæftet på turneringen – et kendt eksempel er Tata Steel Chess, der hvert år afvikles i den hollandske kystby Wijk aan Zee.

Men i det lange perspektiv er der i virkeligheden kun én ting, der tæller: verdensmesterskabet. Det er verdensmestrene, som skakfolket – og også de mennesker, der kun interesserer sig perifert for spillet – hæfter sig ved. Det er de store hajer, man husker, ikke de små sild.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"I skak tæller kun én ting: Verdensmesterskabet."

Nah, jeg har engang spillet remis mod en stormester. Han spillede godt nok simultan lynskak mod 10 andre, meeen det tæller i hvert fald også! ;)

William Mannicke og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Blot en lille ting. Du bruger tennispillere som eksempel på sportsudøvere, der kan tjene meget uden at blive verdensmeste. For mig er de latterligt store præmier i golf et bedre eksempel.
Jeg er i tvivl om Carlsen stadig har alle sine evner - som han får brug for.

William Mannicke

Husk at NKR1 sender det i tv, desværre afbrudt af skiskidning af og til.
Men tjek dit tv program, starter den 26. nov. 13:15 på NKR1.

Om det er online, streaming eller flow-tv ved jeg ikke.
Men spændende bliver det!