Interview
Læsetid: 16 min.

Svensk stjerneforfatter: »Jeg ville have en hovedperson, der løj om den ene ting, en kvinde aldrig må lyve om«

Tone Schunnesson flår i sin seneste roman filteret af Stockholms influencerverden, hvor alt kan betragtes som en vare. Information besøger forfatteren i et mondænt hjørne af byen til en snak om penge, løgn og status på #MeToo
Det er så let at gøre grin med en influencer, der shopper løs, men den sketch har vi set, mener Tone Schunnesson, som insisterer på at tage menneskers behov for at forbruge seriøst.

Det er så let at gøre grin med en influencer, der shopper løs, men den sketch har vi set, mener Tone Schunnesson, som insisterer på at tage menneskers behov for at forbruge seriøst.

Therese Jahnson

Kultur
26. november 2021

Restauranten er fuld af mænd i mørkeblåt. Smilende, sludrende, med mapper af blødt læder ved deres fødder. Her, på Riche i Stockholms centrum ved siden af nationalscenen Dramaten, møder jeg den svenske forfatter Tone Schunnesson. Hun fortæller mig, at det er stedet, »hvor fraskilte rige mænd går ud for at møde kvinder«. Pengene er tydelige her, de sidder i stoffet på blazerne, læderet, lysekronerne. Og det er de også i Tone Schunnessons meget anmelderroste roman Dagene, dagene, dagene, der udkom i et stille Sverige under coronapandemien og i dette efterår i Danmark. Romanen er solgt til  filmatisering, og det bliver sansynligvis en tempofyldt en af slagsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Mit indtryk af interviewet, bogen og personen, er en enorm og altomfattende tomhed og fravær af mening.
Jeg håber, jeg tager fejl.

Tomhed og sofistikeret dumhec

Dumhed selvfoelgelig

Helene Thorup Hayes

Nej. Selvfølgelig er hun ikke dum. Hun beskriver krystalklart den afhængighed af forbrug, som de sociale medier lever højt på og som mange af os er ofre for. Og transaktionerne eller økonomien der ligger til grund for vores afhængighed. Interessant.

Søren Christensen og Niels Christensen anbefalede denne kommentar