Interview
Læsetid: 11 min.

Tegneserieskaber Peter Madsen: Man kan ikke se en Hollywood-film, uden at den kan føres tilbage til Bibelen

Peter Madsen er bedst kendt for sin populære Valhalla-serie, der genfortæller den nordiske mytologi, men han er lige så fascineret af Bibelens historier, som han nu har omsat til tegneserier

Myter bliver ofte fraskrevet enhver sandhedsværdi, men de kan jo godt fortælle noget sandt om mennesker til alle tider, siger Peter Madsen.

Magnus Hove Johansson

Kultur
5. november 2021

Peter Madsen er vokset op med kristendommen, den påvirker ham, og Bibelens historier betyder meget for ham. Det fortæller den danske tegneserieskaber, mens vi sidder i hans højloftede og meget lyse tegnestue et sted nord for København og taler om hans seneste værk, Urhistorien. Det er en tegneseriegendigtning af de første 11 korte kapitler i Bibelen, og den indeholder blandt andre hele to skabelsesberetninger og historier om Adam og Eva, Kain og Abel, Babelstårnet og Noas ark.

Det kan godt være, at den brede offentlighed bedst kender Peter Madsen som manden bag den populære Valhalla-serie, der i 15 underholdende album genfortæller megen af den nordiske mytologi. Men allerede i midten af 1990’erne lavede han Menneskesønnen, en tegneserie om Jesus, og siden har han taget livtag med både jul, påske og pinse og Jobs bog i forskellige tegneserier og billedbøger. Alt sammen værker, der på sin vis har ført ham henimod Urhistorien, en bestillingsopgave fra Bibelselskabet, som Peter Madsen vanen tro har kastet sig ud i med liv og sjæl og brugt tre år på at færdiggøre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her