Portræt
Læsetid: 18 min.

En af tidens mest interessante musikere, Lars Greve, aflærte sig jazzhistorien og skrev sin egen

Den danske musiker og komponist Lars Greve spillede som ung John Coltrane-soloer én-til-én og turnerede verden tynd. I dag vil han skabe folkelige fællesskaber omkring musikken og sikre, at den afspejler den tid, han lever i

38-årige Lars Greve med det anselige fuldskæg er en anerkendt musiker. Han har blandt andet udgivet flere bemærkelsesværdige albummer. I 2012 modtog han Léonie Sonnings Talentpris, og han har aftjent sin værnepligt som saxofonist og klarinettist i samarbejder med jazznavne som Maria Faust, August Rosenbaum, Kresten Osgood og som medlem af Girls in Airports.

Emilie Lærke Henriksen

Kultur
26. november 2021

Drengen Lars Greve går ud af sit hjem uden for Holstebro. Vinden har godt fat i omgivelserne. Han kan høre skovens grønne million af susende fyrrenåle. Men hans ører kan også adskille dem fra Vesterhavets brusen, vandboblernes legioner, der brister mod sandet med hvert bølgeslag.

Det er fundamentale former for resonans fra naturen, som mennesket har kunnet høre, siden dengang vi steg op af urhavet. Men Greve lytter mere bevidst end nutidens gennemsnitlige homo sapiens.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Smukt