Kunståret 2021
Læsetid: 11 min.

Årets skandale, årets kunstner og årets udstilling: Vi ser tilbage på kunsten i 2021

Hvad var den helt store skandale på kunstscenen i år? Og hvad skal der til for, at en udstilling bliver årets bedste? Informations kunstredaktør har udvalgt de ti mest tanke- og opsigtsvækkende kunstbegivenheder i året, der gik
Udstillingen ’m/other’, Center for Kunst og Mental Sundhed, på et forladt sengeafsnit på Psykiatrisk Center Amager, det gamle Sankt Elisabeth Hospital.

Udstillingen ’m/other’, Center for Kunst og Mental Sundhed, på et forladt sengeafsnit på Psykiatrisk Center Amager, det gamle Sankt Elisabeth Hospital.

Amanda Bødker

Kultur
10. december 2021

Hvad var den helt store skandale på kunstscenen i år? Og hvad skal der til for, at en udstilling bliver årets bedste?

Informations kunstredaktør har udvalgt de ti bedste og mest tanke- og opsigtsvækkende kunstbegivenheder i året, der gik. Det spænder fra en vaskemaskine med lortebleer i bronze til et mindemonument skabt som en avis, en masse stjålne penge og en afgørende debat om vores koloniale fortid. Fra æstetik til politik; velkommen til vores 100 procent idiosynkratiske kunstkavalkade 2021.

Årets kuratering: m/other

Moderskab og omsorg har fyldt meget de seneste par år inden for litteraturen og kunsten. Selv Louisiana åbnede i år en kæmpe temaudstilling om MOR! Det var dog på et psykiatrisk hospital på Amager, at modererfaringen for alvor krøb ind under huden. Et tidligere sengeafsnit blev her brugt som ladet ramme om udstillingen m/other – kurateret af Ida Bencke fra Laboratoriet for Æstetik og Økologi og Laura Gerdes-Miranda.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

I stedet for at skrive artikler ingen læser, fordi ord som "idiosynkratiske", så burde i skrive noget om Assange. Han var jo alles helt da han lækkede dokumenterne. Nu sidder han fængslet med en hjerneblødning og venter på en udlevering til USA. Men hey, det er sikkert hyggeligere at fjolle indforstået rundt på "kulturgangen".

Ift "idiosynkratisk": Jeg slog ordet op, da jeg ikke kendte betydningen. Jeg er stadig i tvivl. Mener i

a) som nærer eller er præget af stærkt, ofte ubegrundet ubehag ved nogen eller noget

b) som har særlige kendetegn, træk, særpræg eller særheder

c) vedr. eller præget af overfølsomhed over for visse stoffer

d) noget andet

?!?