Julekalenderen 2021
Læsetid: 3 min.

Efter et årti af ikkejul har jeg måttet indse, hvor benhårdt arbejde julen er

Min barndoms decembre flyder sammen i talrige gode juleminder, men siden jeg flyttede hjemmefra, er det ikke lykkedes mig at føje mange nye til. Bortset fra snapsetømmermænd har mine 20’ere på mange måder været et årti af ikkejul, skriver journalist Louise Drivsholm i denne juleklumme
Min barndoms decembre flyder sammen i talrige gode juleminder, men siden jeg flyttede hjemmefra, er det ikke lykkedes mig at føje mange nye til. Bortset fra snapsetømmermænd har mine 20’ere på mange måder været et årti af ikkejul, skriver journalist Louise Drivsholm i denne juleklumme
Kultur
8. december 2021

Jeg blev næsten nervøs, da jeg blev bedt om at bidrage til Informations julekalender med en juleoplevelse med lidt kant – sådan forstod jeg i hvert fald opgaven. Åh nej, tænkte jeg, nu ender jeg i rollen som avisens privilegerede nordsjællandske curlingbarn.

Julen er sådan et tidspunkt på året, der sætter alt lidt på spidsen. Skilsmisser, økonomiske problemer og familieintriger indsvøbes i brun sovs, flæskesvær og kitschet julepynt. Men når jeg tænker tilbage på min barndoms decembre, flyder de fleste sammen i rare generiske juleminder.

Der var den hæklede drillenisse, vi på skift fik med hjem, da jeg gik i børnehave, som fik juice til at vælte ud af mælkekartonen på havregrynene om morgenen eller hængte kassen med pixibøger på hovedet i loftslampen på mit lysegule værelse, takket være mine forældres opfindsomhed og villighed til at rode et i forvejen børnehektisk hus yderligere til, mens jeg sov. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Leanette Nathalia Chresta Jensen

Hvis man vil det nok, gør man det nok. Personligt er jeg ikke vild med alle traditionerne, Det der med at man “skal “gøre en masse forskellige ting, man ikke gider, fordi sådan gør alle andre. Det er meget mærkeligt .har en fornemmelse af de bliver mere og mere udfaset fra generation til generation . Måske det ender med at vi bare kan mødes nogle gange om året til hygge , gensyn og fællesskab på den måde vi syntes bedst om

Ete Forchhammer

Hvor har du ret i det sidste afsnit, Louise Schou Drivsholm!
Hvad dine forældre og bedsteforældre ikke var oppe imod, var en mængde kommerciel, øredøvende støj og dårlig, langtrukken timing.

Mon din barndoms jul var en tro kopi af dine forældres barndoms jul’e? Som mit barnebarns jul nu ikke er helt som hans forældres?
Det er svært som den gamle at huske på det, der ikke bli’r ført videre, til gengæld må jeg glæde mig over det nye, der er kommet til.