Ugen på kulturgangen
Læsetid: 4 min.

Dansk ballerina hitter i Hamburg, og Folketinget vil portrættere 30 markante kvinder

Her mellem jul og nytår har kulturgangen på Information været optaget af en filmpioners død, en balletdansers succes i udlandet, et maleri af 30 markante kvindelige politikere, og hvordan Belgiens højesteret er kommet trængte biografer til undsætning
Den danske solodanser Ida Praetorius fik stormende bifald, da hun søndag inden jul sprang ind i John Neumeiers nyopsætning af Tornerose for Hamborgballetten.

Den danske solodanser Ida Praetorius fik stormende bifald, da hun søndag inden jul sprang ind i John Neumeiers nyopsætning af Tornerose for Hamborgballetten.

Georg Wendt

Kultur
31. december 2021

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Farvel til en pioner inden for dansk filmforskning

Hele 102 år blev det til for en af pionererne inden for dansk filmforskning, Marguerite Engberg, som sov stille ind her i slutningen af 2021. Hun var i 1967 med til at etablere Filmvidenskab ved Københavns Universitet, hvor hun den første tid egenhændigt kørte forelæsningerne, fik sat visninger op i Filmmuseets biograf og tacklede administrationen af de 75 studerende fra dagligstuen. Engbergs passion for film blev grundlagt, da hun i 1940’erne boede i Frankrig med sin mand. Det førte efter hjemkomsten til filmstudiekredse og et kursus i filmhistorie ved Teatervidenskab, inden Filmvidenskab blev en selvstændig disciplin.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Dorte Bennedsen - Bodil Kochs datter - er med blandt de 30 udvalgte kvinder er godt og et signal til de nuværende politiske ledelser om at menneskeret, lighed for loven osv er en værdi der skal tages vare på og værnes om.