Kommentar
Læsetid: 6 min.

Filmproducent Regner Grasten vil lave film, folk vil se, og det har han desværre haft succes med

For mere end 30 år siden introducerede Regner Grasten familiefilmen for et dansk publikum med den uhørt succesfulde ’Krummerne’. Nu er Krummerne tilbage, og i den anledning tegner filmredaktøren et portræt af producenten bag den forkætrede familiefilmevighedsmaskine
Noah Storm Otto spiller rollen som Krumme i ’Krummerne – det er svært at være 11 år’, der har premiere torsdag. Krumme blev i den første meget succesfulde film fra 1991 spillet af Laus Høybye.

Noah Storm Otto spiller rollen som Krumme i ’Krummerne – det er svært at være 11 år’, der har premiere torsdag. Krumme blev i den første meget succesfulde film fra 1991 spillet af Laus Høybye.

Henrik Petit

Kultur
17. december 2021

»Den eneste grund til, at jeg gik ind i filmproduktion, var at lave film, som folk ville se.«

Sådan sagde Regner Grasten i 1994 til filmtidsskriftet Levende Billeder, og han havde noget at have de store ord i. På det tidspunkt var den danske filmproducent nærmest blevet kronet til kongen af dansk film takket være succesfulde familiefilm som Krummerne 1 og 2.

I denne uge er der premiere på Krummerne – det er svært at være 11 år, en slags reboot af Grastens 30 år gamle publikumssucces og et forsøg på at generobre det familiefilmmarked, som andre producenters nye udgaver af Min søsters børn og især Far til fire siden har siddet tungt på. Det hele begyndte dog med Grastens mere eller mindre vellykkede forsøg på at lave hyggelige, ufarlige film for hele familien a la 1950’ernes populære Far til fire-film. Og heldigvis er den nye Krummerne-film faktisk udmærket.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her