Folk
Læsetid: 1 min.

Går den, så går den: Samler af oldgammelt tyvegods skal aflevere 180 genstande tilbage

Stor samling af stjålen kulturarv leveres tilbage, statue af sydstatsgeneral smeltes om, og dansk museum køber digital skulptur
Hedgefondforvalter Michael Steinhardt har lavet en aftale med myndighederne om at levere illegalt erhvervet kulturarv for 461 millioner kroner tilbage til de retmæssige ejermænd. Til gengæld slipper  han for retsforfølgelse.

Hedgefondforvalter Michael Steinhardt har lavet en aftale med myndighederne om at levere illegalt erhvervet kulturarv for 461 millioner kroner tilbage til de retmæssige ejermænd. Til gengæld slipper  han for retsforfølgelse.

Brendan McDermid

Kultur
9. december 2021

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Michael Steinhardt I: En af verdens største samlere af ældgammel kunst, den amerikanske forhenværende hedgefondforvalter Michael Steinhardt, har lavet en god aftale med myndighederne i New York om at levere illegalt erhvervet kulturarv for 461 millioner kroner tilbage til de retmæssige ejermænd.

Michael Steinhardt II: De drejer sig om 180 genstande, som 12 forskellige kriminelle netværk har smuglet ud af 11 lande, herunder Israel, Tyrkiet og Grækenland. Genstandene er op til 9.000 år gamle. Til gengæld for overleveringen slipper Michael Steinhardt for yderligere retsforfølgelse.

Robert E. Lee: Da man i 2017 ville fjerne en rytterstatue af sydstatsgeneralen Robert E. Lee fra byen Charlottesville i den amerikanske delstat Virginia, førte det til optøjer, og en moddemonstrant blev kørt ihjel. Nu er statuen nede og skal smeltes om til et nyt værk, der afspejler retfærdighed.

Ditte Ejlerskov: Museet for samtidskunst, der ikke har til huse noget bestemt sted, har erhvervet et nyt værk til samlingen, som i udgangspunktet kun findes digitalt. Ditte Ejlerskovs skulptur The Wrestlers forestiller to nøgne brydende kvinder. Alle er velkomne til at hente, 3d-printe og bruge den.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her