Interview
Læsetid: 14 min.

Georg Metz: »Man skal iagttage verden og sige: ’Er der noget, der gør mig vred eller forarget?’«

Det var Georg Metz’ forældre, der gav ham den form for retfærdighedssans, han stadig bruger som kompas, når han skriver sine ugentlige klummer i Information. Vi har besøgt den 75-årige, tidligere radio- og tv-vært, nu forfatter og debattør, der er aktuel med en erindringsbog, og som bor i et sommerhus, hans forældre købte i 1942
»Jeg har ingen onde drømme her,« siger Georg Metz om det hus, han har overtaget fra sine forældre.

»Jeg har ingen onde drømme her,« siger Georg Metz om det hus, han har overtaget fra sine forældre.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
17. december 2021

For ikke så længe siden mødte Georg Metz en af sine gamle klassekammerater fra Frederiksberg Gymnasium. De begyndte at tale om en lærer, som havde terroriseret dem dengang, og pludselig brød kammeraten grædende sammen. De mere end 50 år gamle oplevelser sad så dybt i vedkommende, at bare det at tale om det fremkaldte en stærk reaktion.

»Det ligger altid i mit hoved, de ting, han udsatte mig og andre for,« siger Metz. Han har kun hadet ét eneste menneske i sit liv. Denne lærer. For mig lyder det som noget taget ud af Hans Scherfigs Det forsømte forår, hvor den sadistiske lektor Blomme piller sine elever ned og ydmyger dem på det groveste.

Det er det også, fortæller Metz. Blot var virkelighedens lektor værre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Skønt interview, tusind tak, Monggaard og Metz :)

Birgitte Nielsen, Tommy Clausen, Malan Helge, Franz Nitschke, Trond Meiring, Kirsten Steen Nielsen , Carsten Sperling, Erik Vindbjerg, Gitte Loeyche, Kenneth Krabat, Torben Siersbæk, Tina Peirano, erik pedersen, Pietro Cini, Poul Erik Pedersen, Christian Monggaard, Torben K L Jensen, David Zennaro, Poul Erik Hansen, Anne-Marie Esmann, Freddie Vindberg og Anne Søgaard anbefalede denne kommentar
Josephine Kaldan

Sådan en lærer har jeg prøvet. Det går aldrig væk.
Tak for interviewet.

Trond Meiring, Kirsten Steen Nielsen , Torben Siersbæk, erik pedersen, Freddie Vindberg, Eva Schwanenflügel, Poul Erik Pedersen og Christian Monggaard anbefalede denne kommentar
Poul Erik Pedersen

Der er dage, hvor blot en artikel i Information er hele abonnementet værd! En sådan dag er i dag og artiklen er samtalen mellem Monggaard og Metz. Tak.

mvh. poul.

Ove Hector, Birgitte Nielsen, Malan Helge, Trond Meiring, Carsten Munk, Carsten Sperling, Erik Vindbjerg, Gitte Loeyche, Maia Aarskov, Helle Brøcker, Torben Siersbæk, Eva Kjeldsen, Erik Karlsen, Tina Peirano, Michael Gudnæs, erik pedersen, Freddie Vindberg, Christian Monggaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Så det var i skolen, du lærte udskamning, Metz.
Du har taget ved lære må jeg sige....

Eva Schwanenflügel

@ jens christian jacobsen

Er det ikke det, du selv gør lige nu, altså udskammer Metz?

Jeg har iøvrigt aldrig opfattet Metz som 'udskammer' på den dårlige facon; snarere går han i rette med diverse magthavere om de uretfærdigheder, han mener de begår.

Om de så skammer sig over det, er måske yderst tvivlsomt, siden mange af dem både taler og agerer temmelig samvittighedsløst..

Men så får Metz luft for sin harme over tilværelsens ulidelige indretning, og vi andre får ekvilibristiske hudfletninger af dobbeltmoralsk, underlødigt bullshit.

En gevinst for både skribent og læsere, synes det mig ;)

Tommy Clausen, Malan Helge, Trond Meiring, Henrik Cornelius Hansen, erik pedersen og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

@Eva Schwanenflügel
Nu er udskamning jo en flydende betegner. Jeg er kritisk overfor Metz, fordi jeg bliver så træt af at læse hans versioner over temaer, han har - udskammet - de sidste mange år. Jeg bliver ikke oplyst længere og har forlængst passeret glæden over Gjenbekræftelse af det, vi alle alligevel er enige om (Pia Kjærsgaard m.v.)
Men jeg fik at vide, hvorfor Metz er blevet vores allesammens grumpy old man.

Eva Schwanenflügel

@ jens christian jacobsen

Ja, ja, hver sin smag.

Jeg synes nu stadig ikke Metz 'udskammer' på en ensidig måde, og nyder hans underfundigheder.

Måske kan jeg egentlig bare godt lide 'grumpy old men' med ordet i deres sublime magt..? ;)

Trond Meiring, Henrik Cornelius Hansen, Carsten Munk, erik pedersen og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar

Der er nok bare det med "grumpy old men", at de har evnen til at ramme lige dér, hvor det gør mest ondt...

jens peter hansen

Ja det er da et sødt interview, men når Metz absolut vil have Rørbye Rønn til at erkende at det var en anden tid ved at lægge vægt på at der blev drukket igennem på DR i hine tider, mener jeg han går galt i byen. Det er jo ikke sprut sagen drejer sig om. Det er overgreb af seksuel karakter. Her sågar mod mindreårige. Og at det var andre tider når det kommer til alkohol kommer da ikke overgrebene ved og sprutforbruget er da ikke en forudsætning for at forstå, "at det med Tage Mortensen kan foregå", som han udtaler.