Klumme
Læsetid: 3 min.

Det er julefilmenes skyld, at jeg forventer mig urealistisk meget af juleaften

Filmredaktøren elsker jul: Maden, gaverne, musikken, hyggen. Men allermest elsker han at forlade den kedelige virkelighed og bruge tid sammen med alle vennerne i sine favoritjulefilm
Filmredaktøren elsker jul: Maden, gaverne, musikken, hyggen. Men allermest elsker han at forlade den kedelige virkelighed og bruge tid sammen med alle vennerne i sine favoritjulefilm
Kultur
19. december 2021

Jeg bliver af og til beskyldt for at leve i en fantasiverden. Og skal jeg være ærlig, synes jeg da også, at det kan være sjovere at træde ind i en film og ’leve’ dér end at opholde sig i den virkelige verden. Det er velsagtens sådan noget, der kan ske, når det, man elsker mest i hele verden, også bliver til ens arbejde.

Jeg må lige understrege, at jeg altså godt kan skelne mellem virkelighed og fiktion – værre er det heller ikke – men at jeg indimellem foretrækker fiktionen. Måske er det også derfor, at jeg i en alder af snart 50 endnu ikke synes, at jeg har haft den helt perfekte jul. Igen: Jeg har haft mange fantastiske juleferier og juleaftener i selskab med min familie – ikke mindst mine to børn, der nu er voksne – men der mangler altså stadig et eller andet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Rigtig glædelig jul til dig, Christian Monggaard, jeg forstår så udmærket dine venskaber med fiktive venner.

Tusind tak for alle dine gode anmeldelser, samt ikke mindst det nylige, brillante interview med Georg Metz.

Jingle Bells all the way ☆

David Zennaro, erik pedersen og Christian Monggaard anbefalede denne kommentar
Christian Monggaard

Mange tak for de pæne ord. Glædelig jul til dig også. Mh. Chr. M.

Eva Schwanenflügel

Christian Monggaard, lige en bemærkning om den enlige stjerne; det er naturligvis selveste Julestjernen, og ikke en værdirelateret tingest.

You shine, boy :)

Bad Santa ;)