Julekalenderen 2021
Læsetid: 3 min.

Julen er som gløgg. Varm, krydret og altid lige på kanten til at være for meget

Der kommer et tidspunkt i enhver jul, hvor højtiden ikke længere er hyggelig, varm og magisk, men slet og ret vammel. Og jeg ved præcis, hvornår det indtræffer, skriver journalist Kristian Villesen i denne juleklumme
Der kommer et tidspunkt i enhver jul, hvor højtiden ikke længere er hyggelig, varm og magisk, men slet og ret vammel. Og jeg ved præcis, hvornår det indtræffer, skriver journalist Kristian Villesen i denne juleklumme

Mia Mottelson

Kultur
13. december 2021

Julen er vigtig for mig. I en sådan grad, at jeg allerede for nogle år siden skrev om det her i avisen, og da jeg nødigt vil beskyldes for selvplagiering, går jeg en anden vej i denne klumme. Den handler ikke om det vidunderlige og fantastiske ved julen, men om det tidspunkt, hvor magien hører op, og man begynder at glæde sig til noget andet. Noget mere ferskt.

Det andet glas

Julen er som gløgg. Varm og berusende. Det første glas er fantastisk, og i min barn- og ungdoms jul, som blev holdt på en bondegård i Nordjylland, fik vi det altid den 24. december om eftermiddagen som en slags indledning på flere dages julefest. Med det første glas dufter man krydderierne og glædes over rosinerne, som popper i munden og bliver til små skyl af rom eller snaps, i hvert fald hvis man har lavet gløggen ordentligt. Min egen opskrift, som både er nem og folkelig – men også god – følger om lidt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her