Julekalenderen 2021
Læsetid: 3 min.

Man kan ikke flygte fra jul og kærestesorger

Det var jul, vi kunne ikke løbe fra det, vi kunne ikke længere IKKE-holde jul, det stod klart, skriver Katrine Hornstrup Yde i denne juleklumme om at tage til Indien for – ikke – at komme væk fra det hele
Det var jul, vi kunne ikke løbe fra det, vi kunne ikke længere IKKE-holde jul, det stod klart, skriver Katrine Hornstrup Yde i denne juleklumme om at tage til Indien for – ikke – at komme væk fra det hele

Mia Mottelson

Kultur
17. december 2021

Det var den værste tid. Den vinter i de flyveglade 00’ere, hvor min familie havde besluttet sig for at stå af jule- og gaveræset og flyve til Kerala i Sydindien og ikke-holde jul sammen.

Jeg var ikke kærester med min kæreste længere, flyttede ind hos veninder i kollektivet Rottereden. Vi drak rigtig meget papvin, flåede posen ud af pappet og proppede den op i sådan en muhko-formet stofpose, så det lignede, at vi tappede blod fra dens yver. Så drak vi blodet i litervis og røg, indtil vi ikke kunne se hinanden længere. Hver morgen kæmpede jeg mig på arbejde trist og tung gennem vintermørket.

Kerala skulle være kontrasten til mørket. Jeg kendte den sydvestlige delstat ud og ind, mente jeg selv. Jeg havde nogle år forinden, efter højskolen, boet og rejst rundt der i fire måneder. Den slags føles meget formativt, når man er en pige fra Herning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Skøn historie, Katrine Hornstrup Yde :)