Julekalenderen 2021
Læsetid: 4 min.

Jeg måtte vælge, om jeg ville være Barbie eller Ulla Terkelsen

Som barn elskede jeg Barbiedukker. Men i takt med at jeg blev ældre og fik mere ben i næsen, var det, som om Barbie fik mindre. Jeg forstod simpelthen ikke, at man som kvinde både kunne være lækker og ambitiøs, skriver journalist Lærke Cramon i denne juleklumme
Som barn elskede jeg Barbiedukker. Men i takt med at jeg blev ældre og fik mere ben i næsen, var det, som om Barbie fik mindre. Jeg forstod simpelthen ikke, at man som kvinde både kunne være lækker og ambitiøs, skriver journalist Lærke Cramon i denne juleklumme
Kultur
18. december 2021

Jeg vidste det lige så snart, jeg åbnede julegaven. At det ville blive min sidste Barbie. For selv om jeg havde lyst til at flå hende ud af plastemballagen og røre hende overalt på kroppen på en nærmest Jes Dorph-agtig måde, havde jeg også lige hørt, at hvis Barbie var et rigtigt menneske, så ville hun ikke kunne stå på sine egne ben på grund af hendes urealistiske kropsdimensioner. Og det var noget lort.

Jeg var 11 år gammel, på vej til at finde mig selv, og i det hele taget ret optaget af stærke kvinder. Jeg orienterede mig mod dronning Margrethe og Ulla Terkelsen – og lidt mod en forfatter, der kaldte sig Anaïs Nin, som jeg ikke anede, hvem var, men hvis bøger stod i min mors soveværelse. Det kildede, når jeg læste dem i smug. Og nu sad jeg her juleaften med en ny blændende smuk Barbie mellem hænderne – som jeg endda selv havde ønsket mig – og jeg havde allermest lyst til at give hende til min lillesøster.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her