skak-VM
Læsetid: 4 min.

Magnus Carlsen sejrede i et monsterlangt episk skak-opgør. Han har nu bragt sig klart foran i VM-matchen mod Nepomniachtchi

Det var det længste skakparti i skak-VM’s 135 årige historie. Det kunne man godt se på de to efter opgøret
Efter partiet lignede Magnus Carlsen (th.) en mand, der lige har fået eftergivet en skattegæld på et par millioner kroner, mens Nepomniachtchi (tv.) ligner en russisk bjørn, som mest af alt har lyst til at gå i vinterhi.

Efter partiet lignede Magnus Carlsen (th.) en mand, der lige har fået eftergivet en skattegæld på et par millioner kroner, mens Nepomniachtchi (tv.) ligner en russisk bjørn, som mest af alt har lyst til at gå i vinterhi.

Giuseppe Cacace

Kultur
7. december 2021

Der er gennem tiden blevet ført statistik over alt muligt i det ædle skakspil, også med hensyn til hvor langvarige de mest markante partier har været. I VM-sammenhæng har et parti fra 1978 mellem de to russere Karpov og Kortjnoj haft rekorden med 124 træk – indtil i fredags.

For det sjette parti i den igangværende VM-duel mellem den forsvarende mester Magnus Carlsen, Norge, og udfordreren Ian Nepomniachtchi, Rusland, blev en monsterlang affære, som først sluttede efter 136 træk – og det fik en vinder: Carlsen, der havde ført de hvide brikker.

En fighter i tidnød

For første gang i matchen blev man ellers nervøs på nordmandens vegne. Hans stilling så efterhånden ret suspekt ud, og han tænkte sig ind i en gevaldig tidsnød, der indebar, at han havde mindre end 10 minutter til at udføre den sidste halve snes træk inden første tidskontrol ved træk 40.

Men Carlsen er en fighter for herren. Han holdt skindet på næsen, og efter en serie afbytninger opstod der en stilling af principiel interesse: Hvids to tårne i kamp mod den sorte dronning. Det hører med til historien, at Nepomniachtchi havde skaffet sig en farlig fribonde i a-linjen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

William Mannicke

Det var et enestående og seværdigt parti skak.
Stillingen bølgede frem og tilbage for begge, og understreger, at skak er spil for både fysik og koncentration.

Og at der ikke er plads til være ukoncentreret, viste 8. parti; én fejl, og spillet er/kan være tabt.

Og hvis man synes ,det for kedeligt med 8½ times skak, så er der jo en anden Magnus her i juletiden.
Magnus Tagmus med venner og musik med Søren Banjo Mus. Og Ludo.

Det behøver jo ikke at være skak og jazz det hele.

Jakob Sanvig, Jens Thaarup Nyberg, Torben Nielsen og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar