Julekalenderen 2021
Læsetid: 3 min.

Min mormor hjalp mig og mine søskende med julegaveindkøb og lærte os glæden ved at give

Min mormor fjernede den lille følelse af stress over gaveindkøb, som opstod hos mig midt i forventningens glæde, da jeg var barn. Som en anden julefe forvandlede hun stressen til en magisk juletradition: Den store juletur, skriver journalist Laura Friis Wang i denne juleklumme
Min mormor fjernede den lille følelse af stress over gaveindkøb, som opstod hos mig midt i forventningens glæde, da jeg var barn. Som en anden julefe forvandlede hun stressen til en magisk juletradition: Den store juletur, skriver journalist Laura Friis Wang i denne juleklumme
Kultur
9. december 2021

Det siges, at julen aldrig bliver mere fortryllende, end dengang man var barn, og indtil man selv får børn, er julen mest af alt en trædesten til nytårsaften, hvor den rigtige fest finder sted.

Jeg er 28 år og har ingen børn, og på den måde befinder jeg mig dér, midt imellem to livsfaser. Jeg er i julens forstand ikke rigtigt voksen og ikke rigtigt barn.

Men jeg kan stadig genkalde mig, hvordan det føles, når forventningen over julens overraskelser  eksploderer inde i maven. Jeg mindes at ligge søvnløs natten til den 1. december af ren og skær spænding over, hvad min mor (for jeg vidste, at det ikke var nissen) havde fundet på i kalendergave.

Jeg kan i dag forundres over, at jeg kunne være så spændt på, hvilket motiv der gemte sig bag en papirlåge i ulandskalderen. Og jeg husker stadig, at dagene sneglede sig afsted i december. Hvordan kunne det tage så lang tid for et kalenderlys at brænde ud?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Claus Bødtcher-Hansen

09/dec/2021

S M U K T :-) ...

Kærlig hilsen
Claus

Anni Busk Nielsen, Maria Ulsig og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar