Klumme
Læsetid: 3 min.

Man siger, at forventningens glæde er den største, men spørgsmålet er, om den også er den eneste

Når det kommer til julegaver, siger man, at forventningens glæde er den største. Men som jeg for nylig gik igennem alt mine børns aflagte legetøj i kælderen, tænkte jeg, om forventningens glæde efterhånden også er den eneste, skriver Otto Lerche Kristiansen i denne juleklumme
Når det kommer til julegaver, siger man, at forventningens glæde er den største. Men som jeg for nylig gik igennem alt mine børns aflagte legetøj i kælderen, tænkte jeg, om forventningens glæde efterhånden også er den eneste, skriver Otto Lerche Kristiansen i denne juleklumme
Kultur
15. december 2021

Lige inden for døren i vores kælder står en sæk med bamser.

Det er sådan en gennemsigtig affaldssæk i kraftig plast, hvor man uden at åbne den kan se, hvad der er nede i sækken: en lille hund med nissehue, et orange tusindben, en lysegrøn krokodille, en hund, som også er en håndtaske, og en abe, som er en rygsæk, to elefanter og nogle almindelige bamser, som jeg ikke vil beskrive nærmere, for det her handler egentlig ikke om bamser.

Der er 19 forskellige tøjdyr i sækken. De står bare dernede sammen med en masse andre sække med ting, som vi ikke længere bruger, hvilket til alle tider har været et vilkår, ikke mindst for legetøj: Det ender i kælderen.

Lige nu har vi to kælderrum fyldt med ting og sager. Vi har tre børn, som hvert år får julegaver af deres fire bedsteforældre, to onkler, tre mostre og af deres kusiner og fætre. En hel del af det, de får, lever et kort liv på deres værelser for derefter at ende i en af sækkene i kælderen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Leanette Nathalia Chresta Jensen

Det er sindssygt og tankevækkende og med garanti ikke den eneste kælder, der ser sådan ud.
Måske nogle flere aftaler om at droppe de indbyrdes gaver.
Jeg tror det vil ændre sig.
Forventningens glæde melder sig

Sidste år gav jeg konen 1000kr i gave. Hun gav også mig 1000kr. I år er det blevet dårligere tider, så vi nøjes med 500kr.

Man skal ikke give gaver til de fleste, som beskrevet ovenfor så hober de (gaverne) sig op. Giv oplevelser (teater, biografture, koncerter, ferier, restaurantbesøg, .....), når de er brugt gemmer de sig til evigtid i minderne.

Afsted til RED BARNET eller RØDE KORS genbrugsbutik(ker) med dig! Der er nok af børn ude i det ganske land, som ikke har FOR MEGET.

Poserne med overflødigt legetøj kan også afleveres til alle de flygtningebørn, der nu sammen sidder i Ellebæk Udrejsecenter med deres forældre. De tør ikke at rejse hjem til Syrien og Afganistan, fordi de vil blive betragtet som forrædere og blive forfulgt ved hjemkomsten. De børn og deres forældre har ikke har noget at tage sig til. Og børnene mangler legetøj og andet at beskæftige sig med. For de er spærret inde i Ellebæk. Netop fordi de ikke vil rejse hjem !