Nekrolog
Læsetid: 5 min.

Hun sprængte det falske modsætningsforhold mellem det personlige og det akademiske i luften: bell hooks er død

I anerkendte værker som ’Ain’t I a Woman’ og ’All About Love’ delte forfatteren, professoren og aktivisten bell hooks med indlevelse og medfølelse sine ideer om race, feminisme og kærlighed
Kvinder verden over står i gæld til bell hooks, skriver forfatteren Margaret Atwood.

Kvinder verden over står i gæld til bell hooks, skriver forfatteren Margaret Atwood.

Karjean Levine

Kultur
18. december 2021

Gloria Jean Watkins, bedre kendt under sit forfatternavn bell hooks, er død, 69 år gammel.

Forfatteren, professoren og aktivisten blev født i Hopkinsville, Kentucky, i 1952 og udgav flere end 30 bøger gennem sit liv om emner som race, feminisme, kapitalisme og intersektionalitet.

Hun tog sin oldemors navn som forfatternavn, fordi hun beundrede hende dybt, men brugte små forbogstaver for at adskille sig selv fra oldemoren. hooks’ første store værk Ain’t I a Woman? blev udgivet i 1981 og høstede bred anerkendelse som en vigtig feministisk tekst. I 1992 udnævnte Publishers Weekly den til en af de seneste 20 års 20 mest indflydelsesrige bøger om kvinder.

Hun blev ved at skrive om feministisk teori: From Margin to Center i 1984, All About Love: New Visions i 2000 og We Real Cool: Black Men and Masculinity i 2004.

’Verdens kvinder står i gæld til hende’

Fra 2004 begyndte hun at undervise på Berea College i Kentucky, et humanistisk universitet, der tilbyder gratis uddannelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her