Klumme
Læsetid: 3 min.

Jeg troede, drengen fra min barndoms jul var død, men han genfødes hele tiden

Min barndoms jul hos min mormor og morfar var altid præget af de samme traditioner og forventningerne om dem. Som 17-årig erklærede jeg drengen fra min barndoms jul død, men jeg har måttet erkende, at han hele tiden genfødes med forventningens glæde, skriver Erik Skyum-Nielsen i denne juleklumme
Min barndoms jul hos min mormor og morfar var altid præget af de samme traditioner og forventningerne om dem. Som 17-årig erklærede jeg drengen fra min barndoms jul død, men jeg har måttet erkende, at han hele tiden genfødes med forventningens glæde, skriver Erik Skyum-Nielsen i denne juleklumme
Kultur
21. december 2021

Julen, da jeg var dreng, er i mindet uløseligt forbundet med fejringen af selveste Jesu fødsel hjemme hos min mormor og morfar. De boede i en rummelig træbeklædt villa i ældre norsk stil på en sidevej nær Furesøen i Holte. Der var min mor og hendes fire yngre søskende vokset op, og der samledes vi, så vidt muligt hvert år, alt imens så den ene og så den anden stiftede familie, og vi blev flere og flere om det lange bord med den flade ranke af trælysestager, som snoede sig hen over dugen.

I min allermest rosenrøde erindring ankommer vi til fods efter at have trukket kælken med gaver ad Birkebakken, gennem viadukten og langs søen ad Christian Winthers Sti og derfra til Dronninggaards Allé. Min lillebror, som er elleve år yngre, husker, at vi et enkelt år, hvor isen var ekstraordinært tyk, simpelt hen skråede over Furesøen til det sted, som vi kaldte Molen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Claus Bødtcher-Hansen

21/dec/2021

JA, smukt, smukt, smuk :-) ...

Vi var lige flyttet fra Østbane-
gade 25 til Kastelsvej 27, 4. Sal :-) ...

JA, det var jul ... smukt, smukt, smukt :-) ...

Kærlig hilsen
Claus

Claus Bødtcher-Hansen

PS: Det var for 70 år siden :-) ...

Kh. Claus